Zaváraná paprika
Zaváraná paprika

Zaváraná kapia

olinecka - fotkaolinecka, 16. septembra 2019
Zaváraná kapia
Foto: olinecka

Toto bude výborne v zime.

30 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1 200 ml
300 ml
6-7 PL (alebo podľa seba)
3/4 bal.
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava surovín.

    Zaváraná kapia  - obrázok 1
  2. 2

    Kapiu umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie podkovičky, alebo každý podľa seba. Nakrájanú kapiu poukladáme so suchých pohárov.

    Zaváraná kapia  - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme nálev. Vodu, ocot, cukor, nakladač zelko alebo deko dáme variť podľa návodu. Horúcim nálevom zalejeme kapiu, do každého pohára dáme ČL oleja, uzatvoríme.

  4. 4

    Sterilizujeme 12-15 minút, zakryjeme utierkou necháme do druhého dňa vychladnúť. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
@olinecka , bez nej sa mi zima ani neráta, nesmie chýbať na mojej polici v špajzi..nepoužívam nakladače žiadne, len 2 litre voda, 1/2 litra ocot,350 g cukor a 100 g soli..sterilizujem na 80 C 15 min. mám radšej chrumkavú..šikovná si moc.-)
Kapiu som robievala v oleji, ale aj takáto je dobrá, lenže mám na mysli kápiu, nie tieto guľaté papriky, zdajú sa mi hrubé v oleji, ale na zavarenie s nálevom sú iste dobré.
Tiež nepoužívam na zeleninu nakladač, zistil som že to ide aj bez neho. Stačí pridať zopár semienok horčice a korenia, a potom už len klasika ocot, cukor, soľ, voda v správnom pomere...

Pridaj komentár k receptu: