Foto: danda3
Nálev mám od mojej maminy, ale nezaváram ju celú ani neobáram ako ona, ale nakrájam, zalejem, natlačím do pohárov, sterilizujem. Používam do šalátov spolu Zobraziť celý popisNálev mám od mojej maminy, ale nezaváram ju celú ani neobáram ako ona, ale nakrájam, zalejem, natlačím do pohárov, sterilizujem. Používam do šalátov spolu s nálevom, ktorý nikdy nevylievam.
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Kápiu očistíme, nakrájame na rezance, natlačíme do pohárov a zalejeme horúcim nálevom, ktorý pripravíme zvarením všetkých surovín. Koreniny dávam od oka, toľko, čo sa zmestí medzi prstami. Poháriky poukladáme na plech vystlaný papierom alebo novinami, zalejeme vodou po okraj plechu. Sterilizujeme na 100°C jednu hodinu. Ak mi ostane nálev, nechám ho vychladnúť, dám do pohára a do chladu, použijem ho do šalátu napr. zemiakového, cestovinového.
-
2
Mala som 4 kg kápie, vyšlo mi 18 malých pohárikov a nálev som robila z dva a pol litra vody.
-
3
Robila som cestovinový šalát, do ktorého dávam aj kápiu, odfotila som ju, aby ste verili, že nie je rozvarená, práve naopak, chrumkavá.
-
4
Od svokry som dostala za vedro paprík, lečo už mám, tak som ju zavarila ako kápiu, snáď bude na chlebíky dobrá.
Nie, nie je z toho kaša @klimlo , zaváram tak roky, a nemala som ju nikdy rozvarenú.☺
Predpokladám, že sterilizuje v rúre a tých 100 stupňov je nastavenie rúry. Počula som, čítala som, ale neskúšala som sterilizovať v rúre. Kto to má odskúšané, tak to robí.
, akurát, keď mám len malé poháre, dávam len 100°C.
@esi , nie je to chyba, žiadne viečka nelietajú.:-D
@izabella929 , @eviana Tiež som zavárala len celé kusy, ale potom sa to zle krájalo, všetko mastné od oleja, tak som si to zjednodušila. Aj na chlebík je dobrá.♥