Sterilizovaná kápia do šalátov

danda3Danda3, 53 ročná žena, Piešťany, 5. septembra 2013 20:20
Ďalšie jej recepty »

Sterilizovaná kápia do šalátovFoto: danda3

Nálev mám od mojej maminy, ale nezaváram ju celú ani neobáram ako ona, ale nakrájam, zalejem, natlačím do pohárov, sterilizujem. Používam do šalátov spolu s nálevom, ktorý nikdy nevylievam.

30 min
príprava
60 min
na 100 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Kápiu očistíme, nakrájame na rezance, natlačíme do pohárov a zalejeme horúcim nálevom, ktorý pripravíme zvarením všetkých surovín. Koreniny dávam od oka, toľko, čo sa zmestí medzi prstami. Poháriky poukladáme na plech vystlaný papierom alebo novinami, zalejeme vodou po okraj plechu. Sterilizujeme na 100°C jednu hodinu. Ak mi ostane nálev, nechám ho vychladnúť, dám do pohára a do chladu, použijem ho do šalátu napr. zemiakového, cestovinového.

    Sterilizovaná kápia do šalátov - obrázok 1
  2. 2

    Mala som 4 kg kápie, vyšlo mi 18 malých pohárikov a nálev som robila z dva a pol litra vody.

    Sterilizovaná kápia do šalátov - obrázok 2
  3. 3

    Robila som cestovinový šalát, do ktorého dávam aj kápiu, odfotila som ju, aby ste verili, že nie je rozvarená, práve naopak, chrumkavá.

    Sterilizovaná kápia do šalátov - obrázok 3
  4. 4

    Od svokry som dostala za vedro paprík, lečo už mám, tak som ju zavarila ako kápiu, snáď bude na chlebíky dobrá.

    Sterilizovaná kápia do šalátov - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist