Stehno so zeleninovou plnkou
Autor receptu: redakcia
8-10 porcií |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté kuracie stehná vykostíme, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Mrkvu a karfiol nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do polomäkka. Žemle nakrájame na kocky, ku ktorým
pridáme na masle opraženú cibuľku.
- Do zmesi pridáme mlieko, vajcia, obvarenú zeleninu, hrášok, nastrúhaný muškátový oriešok. Všetko spolu premiešame a dosolíme. Z takto pripravenej zmesi tvarujeme
valčeky, ktoré dáme na mäso a spolu zrolujeme. Podľa potreby môžeme rolku zviazať niťou, aby sa počas pečenia nerozpadla.
- Olej, rascu, mletú papriku a soľ spolu zmiešame a touto zmesou potrieme mäso. Mäsové rolky ukladáme do pekáča, podlejeme troškou vody a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 oC. Počas pečenia mäso polievame výpekom.
|