Stehienko na slanine so sedmokráskovou ryžou

Autor receptu: redakcia

Niekde šibačka a kraslice, inde polievanie, zajkovia v tráve... Všade sa však tieto zvyky spájajú s kulinárskymi pokladmi babičiek. V našich končinách najmä s jedlami z mladého mäsa, s veľkonočnou plnkou a veľkonočnými koláčmi...

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na plech dáme kuracie stehná, osolíme, pridáme bylinky, poukladáme plátky slaniny, masla, podlejeme červeným vínom a pečieme.
  2. Sedmokrásová ryža: Ryžu premyjeme, dáme do kastróla z rozohriatym olejom, osolíme, urestujeme a zalejeme vodou. Pridáme celú cibuľu, do ktorej sme zapichli klinček, prikryjeme pokrievkou a necháme zavariť.
  3. Potom vložíme do rozohriatej rúry a dusíme 20 minút. Hotovú ryžu vidličkou premiešame a vmiešame čerstvé sedmokrásky.