Stehienko na slanine so sedmokráskovou ryžou
Autor receptu: redakcia
Niekde šibačka
a kraslice, inde
polievanie, zajkovia
v tráve... Všade sa
však tieto zvyky
spájajú s kulinárskymi
pokladmi
babičiek. V našich
končinách najmä
s jedlami z mladého
mäsa, s veľkonočnou
plnkou a veľkonočnými
koláčmi...
4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na plech dáme kuracie stehná, osolíme, pridáme
bylinky, poukladáme plátky slaniny, masla,
podlejeme červeným vínom a pečieme.
- Sedmokrásová ryža: Ryžu premyjeme, dáme
do kastróla z rozohriatym olejom, osolíme, urestujeme
a zalejeme vodou. Pridáme celú cibuľu, do
ktorej sme zapichli klinček, prikryjeme pokrievkou
a necháme zavariť.
- Potom vložíme do rozohriatej rúry a dusíme
20 minút. Hotovú ryžu vidličkou premiešame
a vmiešame čerstvé sedmokrásky.