Štefanoff s fazuľou

Autor receptu: stefanm

Jedná so o mnou vylepšený , dosiaľ nikde nepublikovaný , Stroganoff . Pridaním fazule k orestovanemu mäsu vzniká zmes lahodných chutí a vôni ktorá ohúri vaše vnímanie a nezabudnuteľne sa zapíše v spleti mozgových kanálikov a do povedomia vašej mysle tak , že po tomto jedle budete túžiť a nahlas vzdychať , volajúc jeho názov , dlhé roky , ak nie naveky . :)

4
porcie
5 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pretože sa jedná o veľmi jednoduchý postup budem , ako vždy , stručný a nebudem sa kvetnato rozpisovať ako priateľ @sracz ! Na rezance nakrájane ... (priateľ @sracz by napísal : ... a mäsko , najlepšie čerstvé , práve kúpené v mäsiarni na rohu ulice kde rad nakupoval aj môj tatuš , blahej pamäti , nakrájame na úhľdné hranoly o rozmere 4,5mm x 4,5mm x 5,0mm!) ... mäso , pór , solamyl a lyžičku soli ...
  2. ... premiešame , ...
  3. ... orestujeme na rozpálenej masti , ...
  4. ... podlejeme vývarom a vínom (nemusí byť!) a ...
  5. ... za občasného podlievania , dusíme .
  6. K mäkkému mäsu pridáme lyžicu horčice , konzervu opláchnutej fazule , ...
  7. ... kečup , kyslú smotanu a ...
  8. ... podľa vlastného uváženia dochtíme . Krátko povaríma a podávame .
  9. Pred konzumáciou tohto jedla odporúčam pripraviť si chuťové kanáliky štamprlikom pepermint pálenky ktorá vytvorí priestor pre prijatie tejto božskej chuti .
  10. Práve ste sa stali svedkami vzniku jelda ktoré určite obohatí jedálničky v mnohých domácnostiach ak už nie vo svete tak určite aspoň v Európe a ak ani tam nie tak aspoň na Slovensku a ak ani tam nie tak v Prešove . Ale keď ani tam nie , tak u nás doma určite ! :)
  11. Podával som ho s hráškovou ryžou a zapíjal pivom . Alebo dvomi ?!?!