Šťavnatý rump steak (fotorecept)
Autor receptu: homemadetastywithlucy
Pripraviť dobrý steak je umenie. Ja som mäsko dostala ako darček a tak sme si povedali, že to skúsime. Pustili sme
sa do prípravy a myslím, že sa nám to podarilo. Pochutili sme si a to je základ dobrého
jedla :)
2 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 220/200 °C |
Postup
- Zemiaky si ošúpeme, rozdelíme na štvrťky a dáme uvariť, kým sú mäkké ale nie rozvarené. Vyskúšame vidličkou. Ak nám ide ľahko zapichnúť, je čas ich zliať. Premiestnime ich ich do zapekacej misy alebo na plech a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme ich piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov.
- Pečieme ich kým sú krásne zlatavé. Približne 15 minút.
- Kým sa pečú zemiaky pripravíme si šampiňóny. Nakrájame ich na štvrťky a opražíme na olivovom oleji.
- Fazuľky som použila mrazené, nechala som si ich najprv trochu rozmraziť. Rovnako ako šampiňóny ich opražíme na olivovom oleji. Pripravenú zeleninu odložíme na teplé miesto.
- Môžeme sa pustiť do prípravy najdôležitejšej časti - mäsa. Pred prípravou ho dostatočne včas vyberieme, aby bol steak izbovej teploty.
- Grilovaciu panvicu si veľmi dobre rozohrejeme. Potrieme ju kúskom masla a položíme na ňu mäso. Opekáme 4 minúty.
- Po 4 minútach otočíme a opekáme 4 minúty aj z druhej strany. Potom vložíme steak do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Dopekáme asi 5-6 minút. Záleží na tom, ako veľmi prepečený steak chceme.
- Po vytiahnutí z rúry necháme steak chvíľu odpočívať.
- Pred podávaním na panvici premiešame šampiňóny s fazuľkami a kúskom masla. A zemiaky môžeme na chvíľu vrátiť do rúry, aby bolo všetko teplé.
- Mäso pokrájame na tenké plátky.
- Pri príprave som nepoužila žiadne koreniny a tak v jedle vynikli chute jednotlivých surovín.
Prajem dobrú chuť!