Šťavnatý rump steak (fotorecept)

Autor receptu: homemadetastywithlucy

Pripraviť dobrý steak je umenie. Ja som mäsko dostala ako darček a tak sme si povedali, že to skúsime. Pustili sme sa do prípravy a myslím, že sa nám to podarilo. Pochutili sme si a to je základ dobrého jedla :)

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 220/200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky si ošúpeme, rozdelíme na štvrťky a dáme uvariť, kým sú mäkké ale nie rozvarené. Vyskúšame vidličkou. Ak nám ide ľahko zapichnúť, je čas ich zliať. Premiestnime ich ich do zapekacej misy alebo na plech a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme ich piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov.
  2. Pečieme ich kým sú krásne zlatavé. Približne 15 minút.
  3. Kým sa pečú zemiaky pripravíme si šampiňóny. Nakrájame ich na štvrťky a opražíme na olivovom oleji.
  4. Fazuľky som použila mrazené, nechala som si ich najprv trochu rozmraziť. Rovnako ako šampiňóny ich opražíme na olivovom oleji. Pripravenú zeleninu odložíme na teplé miesto.
  5. Môžeme sa pustiť do prípravy najdôležitejšej časti - mäsa. Pred prípravou ho dostatočne včas vyberieme, aby bol steak izbovej teploty.
  6. Grilovaciu panvicu si veľmi dobre rozohrejeme. Potrieme ju kúskom masla a položíme na ňu mäso. Opekáme 4 minúty.
  7. Po 4 minútach otočíme a opekáme 4 minúty aj z druhej strany. Potom vložíme steak do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Dopekáme asi 5-6 minút. Záleží na tom, ako veľmi prepečený steak chceme.
  8. Po vytiahnutí z rúry necháme steak chvíľu odpočívať.
  9. Pred podávaním na panvici premiešame šampiňóny s fazuľkami a kúskom masla. A zemiaky môžeme na chvíľu vrátiť do rúry, aby bolo všetko teplé.
  10. Mäso pokrájame na tenké plátky.
  11. Pri príprave som nepoužila žiadne koreniny a tak v jedle vynikli chute jednotlivých surovín. Prajem dobrú chuť!