Šťavnatý jahodový koláč bez múky
Foto: Siuuu
Jahody patria medzi moje obľúbené ovocie. A vždy keď pozberám úrodu v záhrade sa teším na nejaký fajnový koláčik. Tento patrí medzi tie zdravšie, Zobraziť celý popisJahody patria medzi moje obľúbené ovocie. A vždy keď pozberám úrodu v záhrade sa teším na nejaký fajnový koláčik. Tento patrí medzi tie zdravšie, je bez múky - ale chutí výborne.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3/4 šálky |
|
3/4 šálky |
|
30 g |
|
1 ks |
|
60 g |
|
1/2 bal. |
|
350 g čerstvé |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
2 ČL (škorica, badián, klinček) |
|
Postup
-
1
Orechy, vločky a cukor rozmixujeme. Pridáme maslo, premiešame a 4 PL hmoty odoberieme bokom (použijeme na posýpku). Do zvyšnej zmesi pridáme vajce a prášok do pečiva a spracujeme na kompaktnú hmotu.
- 2
Formu na koláč jemne vymažeme (ja som použila kokosový olej) a posypeme napríklad mandľovou múkou. Rovnomerne roztlačíme cesto tak, aby nám vznikol aj okraj.
- 3
Jahody umyjeme, pokrájame, zmiešame so škrobom a rozložíme na cesto. K odloženej zmesi pridáme mandľovú múku a voňavé korenie (škoricu, badián, klinček, ..) a urobíme mrveničku, ktorou rovnomerne posypeme jahody. Pečieme v rúre zohriatej na 185 °C cca 35-40 minút.
- 4
Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vo forme úplne vychladnúť. Koláčik je krehký, voňavý a šťavnatý. Ja som pred podávaním jemne poprášila práškovým cukrom a ozdobila čerstvými jahôdkami.
Tiež jahodový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Kvakac , nehovor, ze mas obidve ruky lave... ked tu das nejaky recept, tak vsetci slintame... :-)))