Jahodový koláč
Jahodový koláč

Šťavnatý jahodový koláč bez múky

siuuu - fotkasiuuu, 11. mája 2019
Šťavnatý jahodový koláč bez múky
Foto: Siuuu

Jahody patria medzi moje obľúbené ovocie. A vždy keď pozberám úrodu v záhrade sa teším na nejaký fajnový koláčik. Tento patrí medzi tie zdravšie, Zobraziť celý popisJahody patria medzi moje obľúbené ovocie. A vždy keď pozberám úrodu v záhrade sa teším na nejaký fajnový koláčik. Tento patrí medzi tie zdravšie, je bez múky - ale chutí výborne.

8-10
porcií
15 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

3/4 šálky
3/4 šálky
30 g
1 ks
60 g
1/2 bal.
350 g čerstvé
1 ČL
1 PL
2 ČL (škorica, badián, klinček)




Postup

  1. 1

    Orechy, vločky a cukor rozmixujeme. Pridáme maslo, premiešame a 4 PL hmoty odoberieme bokom (použijeme na posýpku). Do zvyšnej zmesi pridáme vajce a prášok do pečiva a spracujeme na kompaktnú hmotu.

  2. 2

    Formu na koláč jemne vymažeme (ja som použila kokosový olej) a posypeme napríklad mandľovou múkou. Rovnomerne roztlačíme cesto tak, aby nám vznikol aj okraj.

  3. 3

    Jahody umyjeme, pokrájame, zmiešame so škrobom a rozložíme na cesto. K odloženej zmesi pridáme mandľovú múku a voňavé korenie (škoricu, badián, klinček, ..) a urobíme mrveničku, ktorou rovnomerne posypeme jahody. Pečieme v rúre zohriatej na 185 °C cca 35-40 minút.

  4. 4

    Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vo forme úplne vychladnúť. Koláčik je krehký, voňavý a šťavnatý. Ja som pred podávaním jemne poprášila práškovým cukrom a ozdobila čerstvými jahôdkami.

Diskusia k receptu

kvakac
Páči sa mi, to by som aj ja zvládol. Hoci mám obe ruky ľavé.
1x siuuu
kucharka
Pekny recept. Urcite niekedy vyskusam.

@Kvakac , nehovor, ze mas obidve ruky lave... ked tu das nejaky recept, tak vsetci slintame... :-)))