Šťavnatý čokoládový koláč s polevou
Jednoduché cesto s jogurtom a tekutá čokoládová poleva, ktorá sa z časti vpije do korpusu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 2 ČL |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL mleté |
|
| 250 ml |
|
| 100 ml |
|
| 8 PL |
|
| 4 PL |
|
| Na potretie: | |
| 2-3 PL |
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Do misky dáme múku, sódu bikarbónu, kakao, mleté lieskovce a lyžicou zamiešame. Do osobitnej nádoby dáme jogurt, marhuľový džem, olej a cukor a mixérom dobre vymiešame. K tejto zmesi potom pridáme zmes sypkých surovín a všetko spolu vymiešame mixérom. Cesto vylejeme do pripravenej formy obloženej papierom (priemer 26 cm) a dáme piecť na 180 °C na 25-30 minút. Pozor, aby sa neprepieklo, lebo piškóta bude suchá. Musí ostať vláčna.
- 2
Ešte horúci koláč poriadne poprepichujeme vidličkou (aby sa džem a poleva dostali dovnútra), hneď natrieme marhuľovým džemom a polejeme polevou.
- 3
Polevu si pripravíme, kým sa koláč pečie. Do hrnca dáme maslo, čokoládu a mlieko a necháme roztopiť na miernom ohni. Pridáme cukor, kakao a miešame, až kým nevznikne hladká poleva bez hrudiek.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu