Šťavnatý čokoládový koláč s polevou
Foto: frommykitchendotcom
Jednoduché cesto s jogurtom a tekutá čokoládová poleva, ktorá sa z časti vpije do korpusu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
2 ČL |
|
4 PL |
|
4 PL mleté |
|
250 ml |
|
100 ml |
|
8 PL |
|
4 PL |
|
Na potretie: | |
2-3 PL |
|
Poleva: | |
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Do misky dáme múku, sódu bikarbónu, kakao, mleté lieskovce a lyžicou zamiešame. Do osobitnej nádoby dáme jogurt, marhuľový džem, olej a cukor a mixérom dobre vymiešame. K tejto zmesi potom pridáme zmes sypkých surovín a všetko spolu vymiešame mixérom. Cesto vylejeme do pripravenej formy obloženej papierom (priemer 26 cm) a dáme piecť na 180 °C na 25-30 minút. Pozor, aby sa neprepieklo, lebo piškóta bude suchá. Musí ostať vláčna.
- 2
Ešte horúci koláč poriadne poprepichujeme vidličkou (aby sa džem a poleva dostali dovnútra), hneď natrieme marhuľovým džemom a polejeme polevou.
- 3
Polevu si pripravíme, kým sa koláč pečie. Do hrnca dáme maslo, čokoládu a mlieko a necháme roztopiť na miernom ohni. Pridáme cukor, kakao a miešame, až kým nevznikne hladká poleva bez hrudiek.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu