Čokoládový koláč
Šťavnatý čokoládový koláč s polevou
Autor receptu: frommykitchendotcom
Jednoduché cesto s jogurtom a tekutá
čokoládová poleva, ktorá sa z časti vpije
do korpusu.
16 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky dáme múku, sódu bikarbónu, kakao, mleté lieskovce a lyžicou zamiešame.
Do osobitnej nádoby dáme jogurt, marhuľový džem, olej a cukor a mixérom dobre vymiešame. K tejto zmesi potom pridáme zmes sypkých surovín a všetko spolu vymiešame mixérom. Cesto vylejeme do pripravenej formy obloženej papierom (priemer 26 cm) a dáme piecť na 180 °C na 25-30 minút. Pozor, aby sa neprepieklo, lebo piškóta bude suchá. Musí ostať vláčna.
- Ešte horúci koláč poriadne poprepichujeme vidličkou (aby sa džem a poleva dostali dovnútra), hneď natrieme marhuľovým džemom a polejeme polevou.
- Polevu si pripravíme, kým sa koláč pečie. Do hrnca dáme maslo, čokoládu a mlieko a necháme roztopiť na miernom ohni. Pridáme cukor, kakao a miešame, až kým nevznikne hladká poleva bez hrudiek.
- Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom