Čokoládový koláč

Šťavnatý čokoládový koláč s polevou

Autor receptu: frommykitchendotcom

Jednoduché cesto s jogurtom a tekutá čokoládová poleva, ktorá sa z časti vpije do korpusu.

16
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misky dáme múku, sódu bikarbónu, kakao, mleté lieskovce a lyžicou zamiešame. Do osobitnej nádoby dáme jogurt, marhuľový džem, olej a cukor a mixérom dobre vymiešame. K tejto zmesi potom pridáme zmes sypkých surovín a všetko spolu vymiešame mixérom. Cesto vylejeme do pripravenej formy obloženej papierom (priemer 26 cm) a dáme piecť na 180 °C na 25-30 minút. Pozor, aby sa neprepieklo, lebo piškóta bude suchá. Musí ostať vláčna.
  2. Ešte horúci koláč poriadne poprepichujeme vidličkou (aby sa džem a poleva dostali dovnútra), hneď natrieme marhuľovým džemom a polejeme polevou.
  3. Polevu si pripravíme, kým sa koláč pečie. Do hrnca dáme maslo, čokoládu a mlieko a necháme roztopiť na miernom ohni. Pridáme cukor, kakao a miešame, až kým nevznikne hladká poleva bez hrudiek.
  4. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom