Šťavnaté rezne

Autor receptu: sandra

Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.

6-8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Obalíme v strúhanke a naklepeme ju do mäsa. Takto naklepané rezne obaľujeme vo vyšľahanom vajíčku a ihneď oprážame na horúcom oleji do zlatista. Opražené rezne ukladáme na plech potretý olejom.
  2. Pripravíme si zálievku: Na miernom ohni rozpustíme vo vode 2 PL masla, 2 PL masti, 2 PL oleja, 2 PL vegety a a 2 PL horčice. Miešame kým sa zmes nerozpustí.
  3. Zálievkou polejeme mäso naukladané na plechu a posypeme nahrubo nakrájaným tvrdým syrom. Dáme zapiecť na 20 minúť pri teplote 180 °C..
  4. Ako príloha je vhodná ryža, alebo zemiaková kaša.