Šťavnaté rezne
Autor receptu: sandra
Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Obalíme v strúhanke a naklepeme ju do mäsa. Takto naklepané rezne obaľujeme vo vyšľahanom vajíčku a ihneď oprážame na horúcom oleji do zlatista. Opražené rezne ukladáme na plech potretý olejom.
- Pripravíme si zálievku: Na miernom ohni rozpustíme vo vode 2 PL masla, 2 PL masti, 2 PL oleja, 2 PL vegety a a 2 PL horčice. Miešame kým sa zmes nerozpustí.
- Zálievkou polejeme mäso naukladané na plechu a posypeme nahrubo nakrájaným tvrdým syrom. Dáme zapiecť na 20 minúť pri teplote 180 °C..
- Ako príloha je vhodná ryža, alebo zemiaková kaša.