Šťavnaté mäkké zemiaky
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Na pečené zemiakové plátky dajte chren zmiešaný s kyslou smotanou, posypte mladou cibuľkou a vychutnávajte si
osobitú chuť zemiakov poliatych jablčným octom.
60 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, celé ich uvaríme približne 12 minút vo vriacej vode a scedíme.
- Rozpustíme maslo, zmiešame ho s olivovým olejom a celú túto zmes vylejeme do plechu na pečenie alebo zapekacej misky. Pridáme uvarené zemiaky, posypeme vegetou - Stredomorie a jemne premiešame.
- Celú hlávku cesnaku stlačíme rukou a vložíme ju do misky/plechu so zemiakmi.
- Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 45 minút.
- Zemiaky polejeme jablčným octom a vrátime do rúry na 1-2 minúty, aby dostali špecifickú chuť.
- Potom vyberieme zemiaky z rúry. Každý jeden zemiak jemne stlačíme vidličkou alebo ploskou naberačkou, aby dostali ploský tvar. Vrátime do rúry a ešte chvíľku zapečieme.
- Na každý upečený zemiak dáme lyžičku chrenu zmiešanú s kyslou smotanou, posypeme mladou cibuľkou a podávame. Takto pripravené zemiaky môžete podávať spolu so sezónnym šalátom ako samostatné vegetariánske jedlo.