Šťavnaté mäkké zemiaky

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Na pečené zemiakové plátky dajte chren zmiešaný s kyslou smotanou, posypte mladou cibuľkou a vychutnávajte si osobitú chuť zemiakov poliatych jablčným octom.

60 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, celé ich uvaríme približne 12 minút vo vriacej vode a scedíme.
  2. Rozpustíme maslo, zmiešame ho s olivovým olejom a celú túto zmes vylejeme do plechu na pečenie alebo zapekacej misky. Pridáme uvarené zemiaky, posypeme vegetou - Stredomorie a jemne premiešame.
  3. Celú hlávku cesnaku stlačíme rukou a vložíme ju do misky/plechu so zemiakmi.
  4. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 45 minút.
  5. Zemiaky polejeme jablčným octom a vrátime do rúry na 1-2 minúty, aby dostali špecifickú chuť.
  6. Potom vyberieme zemiaky z rúry. Každý jeden zemiak jemne stlačíme vidličkou alebo ploskou naberačkou, aby dostali ploský tvar. Vrátime do rúry a ešte chvíľku zapečieme.
  7. Na každý upečený zemiak dáme lyžičku chrenu zmiešanú s kyslou smotanou, posypeme mladou cibuľkou a podávame. Takto pripravené zemiaky môžete podávať spolu so sezónnym šalátom ako samostatné vegetariánske jedlo.