Kuracie rezne
Kuracie rezne

Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 22. júla 2022

Fantasticky chutné rezne z kuracích pŕs, ktoré pripravujem veľmi rada. To, že kuracie prsia sú suché nie je pravda. Pravdou je, že Zobraziť celý popisFantasticky chutné rezne z kuracích pŕs, ktoré pripravujem veľmi rada. To, že kuracie prsia sú suché nie je pravda. Pravdou je, že ich treba vedieť len správne pripraviť. Tieto rezne sú úžasne chutné a sú skvelou obmenou tých klasických v strúhanke.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/07/stavnate-kuracie-rezne-v-cesticku.html?m=1

8
porcií
15 minút
príprava
Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1-1,2 kg
Cestíčko:
6 PL
3 ks
200 ml
2 KL




Postup

  1. 1

    Celé kuracie prsia prepolíme na 2 časti a každú prekrojíme ešte raz tak, aby sme dostali 2 hrubšie pekné plátky. Z dvoch kuracích pŕs dostaneme takto 8 rezňov a tým, že sú hrubšie, tak sa vám ani nevysušia🙂

  2. 2

    Z múky, mlieka, vajca a soli si vymiešame cestíčko. Plátky mäsa namáčame do cestíčka a vyprážame ich v dostatočnom množstve oleja z oboch strán na strednom ohni. Hotové vykladáme na papier, aby trocha odsal tuk.

  3. 3

    Rezne sú úžasne šťavnaté a veľmi chutné👍 Podávať ich môžete podľa chuti s ryžou, zemiakmi, alebo len tak medzi žemľu. My sme k tomu mali zemiaky na petružky. Prajem dobrú chuť!

    Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    P.S. Mäso sa zvlášť nesolí, úplne stačí soľ len do cestíčka. Plátky mäsa sa nemusia zvlášť obaľovať v múke, cestíčko sa aj takto pekne nalepí, keďže mäso je suché a nebolo vopred osolené👍

  5. 5

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

cesminaz
@kvakac (22.7.2022 18:55)

U nás ich deti tiež zbožňujú, pre nich rezne hocikedy😅 Vdaka za komentík a pekný letný deň želám.
2x kvakac a haji
haji
Jemný, vděčný, chutný receptík, skvělé foto! Krásný víkend, milá Cesmínko!
janger
Mila @cezminka , ked som videla tvoj recept, tak mi strasne prisli tieto snicle na chut! Malokedy vysmazam, ale veru som ich uz spravila. Velmi chutne, pomaskrtila som si. Dakujem za recept. Pa-pa.
sisaaa
Recept som prave vyskusala. Cesticko sa mi zdalo dost riedke, pridala som este 2 lyzice muky. Stale bolo vizualne riedke, ale riskla som to :-) Napriek obave pekne drzalo na mase, rezne sa vydarili!!!