Plnená tortilla

Šťavnaté burrito (fotorecept)

Autor receptu: happybunny

Jedno z mojich najobľúbenejších jedál na cesty alebo na rýchlu večeru a pokiaľ máte prichystané suroviny, dať ho dokopy je otázkou pár minút! Tento recept je môj najbežnejší spôsob jeho prípravy. :)

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Granulát som si uvarila deň vopred v zeleninovom vývare - precízne z neho vymačkáme tekutinu cez utierku a vmasírujeme doň marinádu. Takto odložíme na minimálne 30 minút do chladničky.
  2. V miske si zmiešame nadrobno pokrájaný šalát, cibuľu, kápiu, paradajky, kukuricu, fazuľu a čokoľvek iné, čo máme radi. Osolíme a okoreníme čiernym ml. korením podľa chuti.
  3. Na panvici orestujeme na tenko pokrájané šampiňóny s mletou sladkou paprikou, soľou, ml. čiernym korením a korením na burrito. Odstavíme bokom do menšej nádoby.
  4. Zohrejeme si v šťave zo šampiňónov aj náš granulát, ktorý ešte môžeme prípadne dochutiť korením, chilli fliačkami alebo roztlačeným cesnakom na panvici, ak by sa nám chuť nezdala byť dostatočne intenzívna.
  5. V mikrovlnke, na panvici alebo v trúbe si zohrejeme tortillu. Niekto si ju potiera hummusom, niekto bielym jogurtom, iný zas salsou (moja mama dokonca aj majonézou :D), takže tu sa riadime vlastnými chuťovými bunkami a hlavne sa uistíme, že sú dôkladne ponatierané okraje tortilly aby sme ju neskôr mohli jednoduchšie poskladať a nerozpadávala sa nám. Do stredu si vedľa seba uložíme ryžu a granulát, polejeme dressingom vlastnej voľby, ďalej ukladáme šalátový mix, kyslé uhorky, šampíňóny. Veľmi odporúčam aj guacamole, ak máte možnosť, ja som bohužiaľ nemala avokádo, inak chutí v každom burrite úžasne!
  6. Pokiaľ viem, ľudia väčsinou zahnú tri okraje a potom burrito zrolujú, ja ešte takto pozahýbam rohy ako pri balení darčekov, aby bolo zabalené so 100% istotou.
  7. A už nám len ostáva si túto mňamku vychutnať. :) Dobrú chuť!