Orechový zákusok

Štafetky

Autor receptu: redakcia

120 minút
príprava
8-10 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a postupne zapracujeme múku s kypriacim práškom a orechy. Cesto rozdelíme na 5 častí, natrieme na papier na pečenie a každú zvlášť upečieme. Pečieme pri teplote 220 °C 8–10 minút.
  2. Krém: Zo žĺtkov a z cukru vyšľaháme hustú penu nad parou. Do vychladnutej hmoty primiešame maslo a trochu mletej zrnkovej kávy.
  3. Každé cesto po dĺžke rozkrojíme, natrieme natenko krémom a zrolujeme do rolády. Takto urobíme 10 rolád. Po stuhnutí každú roládu rozkrojíme na 5 kúskov a konce namáčame do rozpustenej čokolády.