Srnčí guláš
Autor receptu: redakcia
Postup- Slaninu a ošúpanú cibuľu
nakrájame na menšie kocky,
cesnak ošúpeme a prelisujeme,
chlieb nastrúhame
a párky pokrájame na
kolieska. Mäso nakrájame na
väčšie kúsky, osolíme, okoreníme,
dobre premiešame
a necháme odpočívať asi 30
minút.
- Rozpálime masť, pridáme
slaninu a uškvaríme ju a za občasného premiešania
na nej opečieme mäso
a párky Pridáme nakrájanú
cibuľu a 10 minút dusíme.
- Potom ochutíme rascou,
paprikou, tymianom, podlejeme
vínom a dusíme
domäkka za občasného premiešania.
Podľa potreby
podlievame horúcou vodou.
- Keď je mäso udusené, guláš
dochutíme cesnakom, kečupom
a zahustíme nastrúhaným
chlebom. Krátko povaríme,
aby sa chlieb rozvaril.
- Podávame s čerstvým chlebom
alebo pečivom.
|