Srnčí guláš

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Slaninu a ošúpanú cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak ošúpeme a prelisujeme, chlieb nastrúhame a párky pokrájame na kolieska. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, dobre premiešame a necháme odpočívať asi 30 minút.
  2. Rozpálime masť, pridáme slaninu a uškvaríme ju a za občasného premiešania na nej opečieme mäso a párky Pridáme nakrájanú cibuľu a 10 minút dusíme.
  3. Potom ochutíme rascou, paprikou, tymianom, podlejeme vínom a dusíme domäkka za občasného premiešania. Podľa potreby podlievame horúcou vodou.
  4. Keď je mäso udusené, guláš dochutíme cesnakom, kečupom a zahustíme nastrúhaným chlebom. Krátko povaríme, aby sa chlieb rozvaril.
  5. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.