Srílanské rybacie karí (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo woku rozohrejeme olej a pridáme galangal, cesnak, šalotku nakrájanú na kocky, pokropíme rybacou omáčkou a necháme rozvoňať ingrediencie.


  2. Pridáme pastu, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených surovín. V mažiari rozdrvíme (alebo rozmixujeme v mixéri) maslovú rybu pokrájanú na kocky. Vmiešame do pasty, spolu opečieme a zalejeme kokosovým mliekom. Dochutíme limetkou.


  3. Do hotovej omáčky vhodíme čínsku kapustu. Potom rozpálime panvicu a opečieme morského vlka na strane kože, nie dlhšie ako minútu. Na záver dáme karí zmes do misky, ozdobíme čerstvým koriandrom a morským vlkom.