Srílanské rybacie karí (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- Vo woku rozohrejeme olej a pridáme galangal,
cesnak, šalotku nakrájanú na kocky, pokropíme
rybacou omáčkou a necháme rozvoňať ingrediencie.

- Pridáme pastu, ktorú pripravíme zmiešaním
uvedených surovín. V mažiari rozdrvíme (alebo
rozmixujeme v mixéri) maslovú rybu pokrájanú
na kocky. Vmiešame do pasty, spolu opečieme
a zalejeme kokosovým mliekom. Dochutíme
limetkou.

- Do hotovej omáčky vhodíme čínsku kapustu.
Potom rozpálime panvicu a opečieme morského
vlka na strane kože, nie dlhšie ako
minútu. Na záver dáme karí zmes do misky,
ozdobíme čerstvým koriandrom a morským
vlkom.

|