Šrácova kuchárska predzásypka
Autor receptu: sracz
Veľmi dávno som sa dozvedel, že v Chicago žije maďarský kuchár, po ktorom už za jeho života pomenovali ulicu. Po ňom som improvizoval rcp na bravkaré, vyplnené domácou údenou klobásou, obalené v jeho “supersecret szakácssó” (kuchárska soľ). Neprezradil jej zloženie, tak som si vymyslel ja svoje. Už som ho uviedol vo svojich rcp a 20. júla 2012 dokonca aj v denníku Pravda, príloha Varecha.sk. Nie som egojišta a tak ho pre @jopovlado a @sylvinka i ostatných záujemcov dávam na všeobecnú známosť tu!
Postup
- všetky ingrediencie vsypať do uzatvárateľnej nádoby (ja už roky používam plastovú, pozri obrázok), dôkladne premiešať a používať v prípade potreby. !!! Vtedy odobrať z nádoby iba aktuálne potrebné množstvo !!!
- ak obsah nádoby spotrebujete, zmiešate predzásypku novú!
- zloženie môžete kombinovať podľa spôsobu prípravy a druhu používaného mäsa (jalovec = divina, huby, ...; sušená citrónové a pomarančová kôra = ryby, …).