Pagáče
Šqvarkové pagáče
Autor receptu: lunter
Tieto rýchle prekladané pagáčiky s LUNTER Šqvarkovou Tofu nátierkou sú dokonalou kombináciou chrumkavej vrstvenej
štruktúry a výraznej tradičnej chuti.* Bez dlhého kysnutia, zato s bohatou vôňou a zlatistou kôrkou – ideálne na studenú večeru,
oslavy alebo len tak ku káve či k pivu.
4 porcie |
45 minút príprava |
30 minút na 180-200 °C |
Postup
- Do polovice vlažného mlieka rozdrobíme droždie, necháme ho napučať.
- Múku premiešame so soľou, pridáme mäkké rastlinné maslo, kvások, zvyšné mlieko a vymiesime cesto.
- Cesto nenechávame kysnúť, ale hneď ho na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.
- Na cesto natrieme Šqvarkovú nátierku, zrolujeme ho a prehneme na polovicu. Zakryjeme fóliou a vložíme do chladničky na 30 minút.
- Cesto opäť zrolujeme, preložené na polovicu zakryjeme a necháme v chlade ďalších 30 minút. Celkovo zopakujeme 3x.
- Po poslednom pobyte v chlade cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáčiky.
- Cesto sa nelepí a ukazuje krásnu štruktúru prekladaných vrstiev. Ukladáme ich na plech s papierom na pečenie.
- Pagáčiky necháme 15 minút podkysnúť, zatiaľ vyhrejeme rúru na 200 °C alebo teplovzdušnú na 180 °C.
- Pred pečením ešte pagáčiky potrieme sójovým mliekom a posypeme sezamom alebo rascou. Pečieme do ružova, približne 15 minút.