Pagáče

Šqvarkové pagáče

Autor receptu: lunter

Tieto rýchle prekladané pagáčiky s LUNTER Šqvarkovou Tofu nátierkou sú dokonalou kombináciou chrumkavej vrstvenej štruktúry a výraznej tradičnej chuti.* Bez dlhého kysnutia, zato s bohatou vôňou a zlatistou kôrkou – ideálne na studenú večeru, oslavy alebo len tak ku káve či k pivu.

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do polovice vlažného mlieka rozdrobíme droždie, necháme ho napučať.
  2. Múku premiešame so soľou, pridáme mäkké rastlinné maslo, kvások, zvyšné mlieko a vymiesime cesto.
  3. Cesto nenechávame kysnúť, ale hneď ho na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.
  4. Na cesto natrieme Šqvarkovú nátierku, zrolujeme ho a prehneme na polovicu. Zakryjeme fóliou a vložíme do chladničky na 30 minút.
  5. Cesto opäť zrolujeme, preložené na polovicu zakryjeme a necháme v chlade ďalších 30 minút. Celkovo zopakujeme 3x.
  6. Po poslednom pobyte v chlade cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáčiky.
  7. Cesto sa nelepí a ukazuje krásnu štruktúru prekladaných vrstiev. Ukladáme ich na plech s papierom na pečenie.
  8. Pagáčiky necháme 15 minút podkysnúť, zatiaľ vyhrejeme rúru na 200 °C alebo teplovzdušnú na 180 °C.
  9. Pred pečením ešte pagáčiky potrieme sójovým mliekom a posypeme sezamom alebo rascou. Pečieme do ružova, približne 15 minút.