Špíz z kačacích pečienok v slaninkovom kabátiku

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kačaciu pečeň omyjeme a očistíme. Oravskú slaninu pokrájame na tenké plátky. Plátkami oravskej slaninky ovinieme kačaciu pečeň a napichneme na špajľu. Hotové špízy potrieme rozotretým cesnakom, posypeme nadrobno nasekaným cesnakom a opečieme prudko na oleji.
  2. Do výpeku pridáme cibuľku, nastrúhané jablko, krátko orestujeme, pridáme soľ, korenie, kurkumu, rozmarín, podlejeme bielym vínom a krátko spolu povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou.
  3. NÁŠ TIP: Najlepšie pečienky sú z vykŕmenej kačice - známe ako foie gras. Je to pečeň husi alebo kačice, ktorá keď dosiahne jatočnú hmotnosť, sa začne umelo vykrmovať kukuricou. Je tučná, nie veľmi zdravá, ale vynikajúca.