Špenátovo-jablkový šalát s octovou zálievkovu

Autor receptu: spartiickoo

Aj ked na prvy pohlad sa tento salat asi nejavi byt najchutnejsim, naozaj ho netreba podcenovat...Netradicne kombinacie a male detaily ho dokazali spravit niecim, z coho si rada a vzdy druhykrat prilozim..:) Okrem toho sa da velka cast recpetu pripravit vopred, co sa neskor moze zist, ako velke usetrenie casu..;)

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si orechy: Rozohrejeme si ruru na 180 stupnov. Orechy premiesame s rozpustenym maslom. V miske zmiesame cukor a dalsie 4 prisady, do misky pridame orechy s maslom a premiesame, aby sa orechy poriadne obalili v zmesi.
  2. Celu masu rozlozime na plech(na papier na pecenie), do jednej vrsty. Pecieme 10-13 minut, alebo pokial su orechy opecene jemne do hneda. Nechame vychladnut v rure asi na 20 minut. Orechy pooddelujeme vidlickou.
  3. Octova zalievka: Ocot vymiesame s dalsimi 4 ingredienciami. Postupne primiesavame olej, az kym su vsetky ingrediencie poriadne zmixovane.
  4. Šalát: Spenat zmiesame v mise s dalsimi troma ingredienciami, polejeme zalievkou, zmiesame a posypeme opecenymi pekanovymi orechami. Dobru chut!:)
  5. POZNAMKA: Orechy mozme pripravit az tyzden vopred a skladovat vo vzduchotesnej nadobe. Zalievku je mozno pripravit uz 3 dni vopred a skladovat v chladnicke az do podavania.