Špenátové halušky vegan verzia

Autor receptu: alinka76

Konečne som si užila halušky, ktoré mám veľmi rada a pritom som dodržala aj zásadu delenej stravy. Neveríte? Uveríte!

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špenátový pretlak si dajte rozmraziť do horúcej vody alebo ak máte čas tak pri izbovej teplote. Stačí 1/2 sáčku na 2 porcie. Nepoužívajte čerstvý špenát ani špenátové kúsky, to nedrží, musí to byť pretlak! Pridajte soľ a múku a vymiešajte hladké cesto dostatočne husté, aby halušky držali svoj tvar vo vode. Vriacu vodu osoľte a cez haluškár hádžte halušky . Po vyplávaní na povrch vyberte do sitka. Do misky dajte 1 črievko sojakrému a vidličkou roztlačte s kokosovým mliekom. Halušky do zmesi vysypte a dobre premiešajte. Na panvici s trochou oleja opražte na pásiky nakrájané šampiňóny a posypte povrch halušiek na tanieri. Dobrú chuť.