Špenátová roláda

Špenátová roláda s bryndzovo-syrovou plnkou

Autor receptu: katarinaferencikova

Nevedela som čo variť, tak som urobila toto z toho, čo bolo doma. A môžem povedať len sa po nej zaprášilo.

10
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, soľ a pretlačený cesnak dáme do misy. Pridáme rozmrazený špenát, mleté čierne korenie, vegetu a tri žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do misy so surovinami. Všetko spolu zmiešame.
  2. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. A dáme upiecť na 180 stupňov 15 minút, záleží od rúry.
  3. Pripravíme si plnku. Uvarené vajcia pretlačíme do misy. Pridáme nastrúhanú cibuľu, tavený syr a nátierkové maslo. Všetko spolu rozmixujeme.
  4. Upečený špenátový korpus vyklopíme, stiahneme papier na pečenie. Natrieme plnkou a zrolujeme a dáme do chladničky stuhnúť.