Špenátová roláda
Špenátová roláda s bryndzovo-syrovou plnkou
Autor receptu: katarinaferencikova
Nevedela som čo variť, tak som urobila toto z toho, čo bolo doma.
A môžem povedať len sa po nej zaprášilo.
10 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Múku, soľ a pretlačený cesnak dáme do misy. Pridáme rozmrazený špenát, mleté čierne korenie, vegetu a tri žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do misy so surovinami. Všetko spolu zmiešame.
- Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. A dáme upiecť na 180 stupňov 15 minút, záleží od rúry.
- Pripravíme si plnku. Uvarené vajcia pretlačíme do misy. Pridáme nastrúhanú cibuľu, tavený syr a nátierkové maslo. Všetko spolu rozmixujeme.
- Upečený špenátový korpus vyklopíme, stiahneme papier na pečenie. Natrieme plnkou a zrolujeme a dáme do chladničky stuhnúť.