Špenátová palacinková torta (fotorecept)

Autor receptu: bogar

pre mňa horúca novinka :) a veľmi chutná ...

3-5
porcie
60 minút
príprava
40-45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. do menšieho hrnca som si dala maslo,na jemno som nakrájala cibuľku ....
  2. popražila som to do zlata a...
  3. pridala som nerozmrazený špenát a "topila" som ho na miernom ohni...
  4. medzitým som si prichystala cesnak :) ....
  5. Keď bol špenát úplne rozmrazený a odparila sa prebytočná voda pridala som korenie - čierne, soľ, vegetu a pretlačený cesnak... mne sa zdala masa veľmi hustá tak som ju jemne rozriedila smotanou..nechala som to prevrieť a odstavila som masu z ohňa :) ...
  6. začala som si pripravovať palacinky, každý má svoj vlastný recept na palacinky, preto neuvádzam presné gramáže,keďže sama som ich robila od oka... :) potrebujeme cca 8-10 palaciniek podľa výšky zapekacej misy...
  7. po dopečení palaciniek som si vymastila sklo maslom a začala vrstviť palacinky a špenátovú zmes....
  8. na spodok som uložila palacinky, na nich zmes....
  9. na zmes si znovu uložíme dve palacinky a potrieme opäť zmesou ... opakujeme postupne až do výšky pekáča...
  10. zhruba na predposledné poschodie som naukladala kúsky zvyšnej šunky a iba na jednu stranu torty, keďže moja kamarátka je vegetariánka ....nakoniec vrchná časť má byť palacinková.... prikryjeme druhou časťou misy a dáme do rúry zapekať zhruba na 40-45 min....
  11. po vybratí zapekacej misy posypeme tortu syrom a necháme ho rozpustiť... už mimo rúry, keďže nemám rada obschnutý a zapečený syr.... tortu odporúčam nechať vychladnúť a tak krájať , nie za horúca. Dá sa jesť aj za studena..s kyslou smotanou, zeleninkou či len čistú . chuť je výnimočná...prajem dobrú chuť...