Špenátová palacinková torta (fotorecept)
Autor receptu: bogar
pre mňa horúca novinka :) a veľmi chutná ...
3-5 porcie |
60 minút príprava |
40-45 minút na 200 °C |
Postup
- do menšieho hrnca som si dala maslo,na jemno som nakrájala cibuľku ....
- popražila som to do zlata a...
- pridala som nerozmrazený špenát a "topila" som ho na miernom ohni...
- medzitým som si prichystala cesnak :) ....
- Keď bol špenát úplne rozmrazený a odparila sa prebytočná voda pridala som korenie - čierne, soľ, vegetu a pretlačený cesnak... mne sa zdala masa veľmi hustá tak som ju jemne rozriedila smotanou..nechala som to prevrieť a odstavila som masu z ohňa :) ...
- začala som si pripravovať palacinky, každý má svoj vlastný recept na palacinky, preto neuvádzam presné gramáže,keďže sama som ich robila od oka... :) potrebujeme cca 8-10 palaciniek podľa výšky zapekacej misy...
- po dopečení palaciniek som si vymastila sklo maslom a začala vrstviť palacinky a špenátovú zmes....
- na spodok som uložila palacinky, na nich zmes....
- na zmes si znovu uložíme dve palacinky a potrieme opäť zmesou ... opakujeme postupne až do výšky pekáča...
- zhruba na predposledné poschodie som naukladala kúsky zvyšnej šunky a iba na jednu stranu torty, keďže moja kamarátka je vegetariánka ....nakoniec vrchná časť má byť palacinková.... prikryjeme druhou časťou misy a dáme do rúry zapekať zhruba na 40-45 min....
- po vybratí zapekacej misy posypeme tortu syrom a necháme ho rozpustiť... už mimo rúry, keďže nemám rada obschnutý a zapečený syr.... tortu odporúčam nechať vychladnúť a tak krájať , nie za horúca. Dá sa jesť aj za studena..s kyslou smotanou, zeleninkou či len čistú . chuť je výnimočná...prajem dobrú chuť...