Omeleta

Špargľová omeleta s parmezánom

Autor receptu: redakcia

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú špargľu krátko orestujeme na masle, pridáme vyšľahané vajíčka so smotanou, dochutené soľou a korením. V tejto fáze prípravy máme panvicu na vysokom stupni ohrevu, a vareškou nadvihujeme omeletu zo strán do stredu, tak aby zvýšila svoj objem.
  2. Keď je omeleta zatiahnutá, znížime intenzitu ohrevu na minimum, zasypeme nastrúhaným parmezánom a čerstvými bylinkami a omeletu zrolujeme, prípadne preložíme.
  3. Po preložení je omeleta hotová a pripravená na servírovanie. Pri prekrajovaní by sa mal syr naťahovať. Dozdobíme bazalkovým pestom a nasucho opraženými alebo v rúre pečenými semienkami (10 minút v pri 160 °C).