Špargľová krémová polievka

Autor receptu: majsterka

Je sezóna špargle ,táto zelenina je vynikajúca ,ľahko strávitelná,jej príprava je nenáročná a výsledok stojí za to.Vyskúšajte uvariť polievku

Suroviny

Postup

  1. Očistenú špargľu pokrájajte na šikmé rezy.Do vody /asi 1,5l/ pridajte soľ,vegetu a zeleninový bujón.V tomto vývare varte špargľu cca 10min.Z masla,oleja a hladkej múky pripravte svetlú zápražku,zalejte ju vývarom so špargle a mliekom,nechajte prevariť.Do dobre prevarenej polievky vložte uvarenú špargľu a ešte trochu povarte.Nakoniec vlejte do polievky smotanu premiešanú s vaječným žľtkom.Polievku so smotanou už nevarte.Hotovú dochuťte pár kvapkami worchestru a citrónovou šťavou.Podávajte posypané posekanou pažítkou a opečenými krutónmi .
  2. Hustotu si prispôsobte podľa zvyklostí vašej kuchyne