Cesnaková polievka
Špargľová cesnačka (fotorecept)
Autor receptu: afataga
V sobotu sme mali špargľu a 2 ks zostali, tak som ich využila, odložila som si aj vývar zo špargle aj zo zemiakov.
4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masle som opražila 1 zemiak pokrájaný nadrobno, potom som ho zaliala trochou vody a uvarila do mäkka, tento postup je odkukaný od @Mijaita.
- Do hrnca som pridala pokrájanú špargľu, tymian a korenie.
- Prebehla som to tyčovým mixérom. Medzi tým som si dala ohriať oba vývary.
- Zohriate vývary som naliala do hrnca a pridala ešte trochu vody, nechala som prevrieť, odstavila a pridala nastrúhaný cesnak.
Ochutnala som, ale nebolo treba už soliť, vývary boli dosť slané.
Na ozdobu som použila kyslú smotanu a hlavičku špargle. Toť vsjo.