Špargľový quiche

Špargľou plnený quiche

Autor receptu: redakcia

25 minút
príprava
35-40 minút
na 170-175 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.
  2. Smotanu zmiešame s vajíčkami, dochutíme soľou, bielym korením a muškátovým orieškom.
  3. Špargľu očistíme, pokrájame na kusy a krátko blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Následne schladíme v studenej vode. Špargľu rozložíme na cesto, posypeme na kúsky nakrájanou šunkou a zalejeme smotanovou zmesou.
  4. Posypeme postrúhaným tvrdým syrom a dáme piecť do rúry zohriatej na 170 – 175 °C na 35 – 40 minút.