Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom fotorecept

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 18. mája 2018
Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

300 g
200 g (biele - tramenzini)
12 plátkov
4 ks
2 ks (na obaľovanie)
200 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčko uvaríme vo vriacej vode štyri minúty, schladíme ho, olúpeme, obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vypražíme.

    Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Špargľu zabalíme do slaniny, potom do tenkých toastov a opečieme na masle dozlatista. Ostatné toasty rozmixujeme s cesnakom, bylinkami a trochou olivového oleja. Zmes orestujeme na suchej panvičke dochrumkava.

    Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajíčko obalíme v chrumkavej zmesi. Zvyšok zmesi použijeme ako podklad, na ktorý vajíčko položíme. Odrežeme mu hornú časť a podávame s obalenou špargľou.

    Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zelená špargľa sa lúpe len v spodnej tretine výhonku. Mladú zelenú špargľu, ktorej stonky ešte nezačali drevnatieť, šúpať nemusíme.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: