Špargľa v bôčikovom opasku zapečená so zemiakmi

afataga - fotkaafataga, 13. apríla 2013
Špargľa v bôčikovom opasku zapečená so zemiakmi
Foto: afataga

Konečne sa objavila v obchodoch špargľa, tak som urobila takýto obed.

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

0,5 kg
150 g
12 ks
150 ml
podľa chuti
1 čl
2 PL
 alebo vňať




Postup

  1. 1

    Očistenú špargľu som dala variť do vody so soľou a cukrom na 8 min., vybrala na tanier a nechala vychladnúť. Do tej istej vody som dala variť pokrájané zemiaky a pridala som soľ a vodu. Varila som ich tiež 8 min. Vodu som si zliala do misky, urobila som z nej potom polievku. Trochu zemiakov som si odložila do polievky.

  2. 2

    Do zapekacej misy som dala predvarené zemiaky, pridala som trochu oleja a rascu a pomiešala som. Špargľu som po 3-4 ks balila vzdy do dvoch plátkov natenko nakrájaného bôčika a ukladala som na zemiaky. Zaliala som to smotanou.

    Špargľa v bôčikovom opasku zapečená so zemiakmi - obrázok 2
  3. 3

    Piekla som cca 50 min. na 200°

    Špargľa v bôčikovom opasku zapečená so zemiakmi - obrázok 3
  4. 4

    Na tanieri som posypala nasekanou pažítkou

    Špargľa v bôčikovom opasku zapečená so zemiakmi - obrázok 4
  5. 5

    Polievka: urobila som na troche masti bledú zápražku, zaliala vývarom zo špargle a zemiakov, pridala som pár kúskov zemiakov, ktoré som si nechala bokom, pridala som rascu a biele korenie, nechala prevariť asi 10 min., zemiaky som popučila pučítkom a hotovo.

Diskusia k receptu

margaretka28
Výborne si to vymyslela, špargľu mám rada, aj som ju už takto podobne robila, len bez zemiakov, no a ešte aj polievka, super celý obed. Fotky na 1***
angast
ojojóóój ! Krásne dielo si aplikovala . Parádna kombinácia . Jednu debrecínku si aplikovala v tej miske trocha nesúmerne, ale na celkove dielo to nemá až taký vplyv. Ináč postup, fotodokumentácia a suroviny perfektné. Veľmi chutné jedlo. Konečne už špargla vybehla na svetlo .
mesiar50
Samotná špargla je bez výraznej chuti,ale v takomto prevedení by to fungovalo aj u mňa určite.
tatranka
Musím sa bez mučenia priznať,že špargľu som ešte nevarila,neservírovala.Tvoje obrázky sú také lákavé a recept nie je náročný,tak ju vyskúšam urobiť.
afataga
dakujem za komentare
@margaretka28 skus aj s tymi zemiakmi, su take fajnove s tou smotanou
@tatranka ak mate doma radi sparglu, tak vyskusaj, je to raz-dva, mozes samozrejme pouzit ja iny bocik alebo prerastenu slaninu
savrtica
chutilo to vynikajúco, ďakujeme za inšpiráciu k obedu :-)
emami
Včera som kúpila krásnu bielu chrumkavú špargľu. Obyčajne ju robievam iba na pare- preliatu maslom.
Ale toto vypadá super. Myslím že na tomto si pochutná aj manžel.
Dám vedieť.
afataga
budem rada, ak vyskusate a hlavne nech chuti dievcence :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia