Špargľa v bôčikovom opasku zapečená so zemiakmi

Autor receptu: afataga

Konečne sa objavila v obchodoch špargľa, tak som urobila takýto obed.

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Očistenú špargľu som dala variť do vody so soľou a cukrom na 8 min., vybrala na tanier a nechala vychladnúť. Do tej istej vody som dala variť pokrájané zemiaky a pridala som soľ a vodu. Varila som ich tiež 8 min. Vodu som si zliala do misky, urobila som z nej potom polievku. Trochu zemiakov som si odložila do polievky.
  2. Do zapekacej misy som dala predvarené zemiaky, pridala som trochu oleja a rascu a pomiešala som. Špargľu som po 3-4 ks balila vzdy do dvoch plátkov natenko nakrájaného bôčika a ukladala som na zemiaky. Zaliala som to smotanou.
  3. Piekla som cca 50 min. na 200°
  4. Na tanieri som posypala nasekanou pažítkou
  5. Polievka: urobila som na troche masti bledú zápražku, zaliala vývarom zo špargle a zemiakov, pridala som pár kúskov zemiakov, ktoré som si nechala bokom, pridala som rascu a biele korenie, nechala prevariť asi 10 min., zemiaky som popučila pučítkom a hotovo.