Pomarančová torta - Orange and almond cake fotorecept

babav - fotkababav, 16. októbra 2015
Pomarančová torta - Orange and almond cake (fotorecept)
Foto: babav

Jednoduchy recept na chutny stavnaty zakusok bez muky .Je nahradena pomletymi mandlami (almond flour).Originalny recept je z NY Times magazinu.

10
porcií
15 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

2 veľké ks
6 ks
250 g
250 g
1 balenie
1 čl
 na vymazenie formy
 na ozdobu
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pouzila som tieto suroviny.

    Pomarančová torta - Orange and almond cake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyte pomarance podla moznosti bez zrniek (seedless) som varila na miernom ohni podla receptu 2 hodiny.

    Pomarančová torta - Orange and almond cake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uplne vychladnute som prekrojila a rozmixovala na jemnu kasu. Ak pouzijete pomarance so zrnkami ,treba ich pred mixovanim odstranit.

    Pomarančová torta - Orange and almond cake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovo.

    Pomarančová torta - Orange and almond cake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cele vajcia som najskor slahala s cukrom a vanilkou do penista( zhruba 5 minut), potom som postupne pridavala rozmixovane pomarance a mandlovu muku pomiesanu s PDP.

    Pomarančová torta - Orange and almond cake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto som naliala do maslom vymastenej tortovej formy s volnym dnom a pre istotu som obvod zvysila alobalom ,aby cesto nepretieklo a povrch torty prilis nestmavol.Formu som vlozila do rury predhriatej na 200 stupnov C a piekla 45 minut.Recept predpisuje 50 minut .Treba vyskusat spajdlou ci je cesto prepecene .

    Pomarančová torta - Orange and almond cake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upecena torta po odstraneni obruce z formy.

    Pomarančová torta - Orange and almond cake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Staci ju pocukrovat ,ale ked uz ma byt pomarancova tak nech dokonale . Ozdobila som ju mesiacikmi z cerstvych mandariniek a pocukrila iba okraj.

    Pomarančová torta - Orange and almond cake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotova torta.

    Pomarančová torta - Orange and almond cake (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    V reze ...stavnata bez akejkovek plnky.Velmi nam chutila , bude mat cestne miesto medzi mojim oblubenym sladkym pecivom.

    Pomarančová torta - Orange and almond cake (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pre maskrtnikov aj so slahackou.

    Pomarančová torta - Orange and almond cake (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do kategórií:
Severoamerická kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené, Bezlepková diéta

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Milá @babav , no idem ja s kožou na trh, hanba nehanba, aj mne ako už skúsenej sa stáva, že nemám svoj deň. Ani nevieš, akú chuť som včera dostala na tvoj koláč. Pomaranče vydrhla, prevarila asi 5 min vo vriacej vode, zliala a na novo dala variť, reku, nech čosi z toho postreku zmijem a ked nie, snád nás to nezabije :-) srandujem. Ja som sa tak sústredila na miešanie, mixovania, k receptu odbiehala, čo inokedy si na papierik napíšem a pod nos dám. Všetko klapalo, ako malo, sneh parádny, cesto super nadýchané, pomaranče na hladučkú kašu, jaj chuť a vôňa ani nevravím, vanilkový extrakt v rume cvrkla. dala som do formy, mám nové keramické, ešte vyberala veľkosti,dala do rúry a po 15 min, preboha, ja trúba, nedala som prášok do pečiva. Pot oblial, no ale nevadí som si povedala, ved sa dvíhala, ved sneh bol ukážkový, hádam sa čosi podvihne a piškot sa aj bez PDP pečie. Už ked mi až moc tmavla, pichla špajdlu, suchá, no fajn, ide von. Vôňa po dome nádherná. Vyklopila, no ale ked som vyklopila sa mi vršok na dvoch miestach uchytil a sa mi zdala, akási vlhkejšia, nechala vychladnúť, kapanek spľasľa a potom som videla, vrch, boky upečené, ale stred nie. Jaj bože moj, ja zabudla, ako ma kámoška upozorňovala na pečenie v týchto keramických ťažkých, že vrch vždy prikryť a vždy dlhšie piecť, ved pokial sa aj samotná nahreje to trvá. No nič, bude ma na pol strany varechy, ale aby si vedela, určite ju upečiem opäť a odporúčam každému, pretože jej chuť je geniálna, fakt, vláčna, šťavnatá piškota a bez múky. No viem, lebo som boky poobjedala. :-) tie boli dobré. Dakujem za recept



@alojza3 , pravidla neporusujes , ale ak nas chces poucit preco sa pomarance nepecu mas moznost zalozit diskusiu a vyjadrit svoj nazor.Vidim , ze si sa prave zaregistrovala na Vareche .....tesime sa na tvoje recepty:-).
Dakujem vam vsetkym za nahliadnutie aj pochvalu :-). @tiginko ,tebe aj za pridany link, je to v podstate rovnaky recept, len prezentacia je ina.Autor originalu napr.odporucal servovat tortu s cerstvym farebnym ovocim , ja som najskor chcela poliat cokoladovou polevou , tmava cokolada s pomarancom sa chutovo komplimentuju.....kazdy podla vlastnej chuti.
@kukulienka71 ,urcite vy sa uvaril, ale ide o to , aby stava ostala v supke a nie v hrnci.Citala som komenty k receptu od tych co ho vyskusali .Tvrdili , ze cas mozno skratit na hodinu . Ak mas silny mixer , myslim si tiez , ze by to stacilo.