Pomarančová torta - Orange and almond cake fotorecept
Foto: babav
Jednoduchy recept na chutny stavnaty zakusok bez muky .Je nahradena pomletymi mandlami (almond flour).Originalny recept je z NY Times magazinu.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pouzila som tieto suroviny.
-
2
Umyte pomarance podla moznosti bez zrniek (seedless) som varila na miernom ohni podla receptu 2 hodiny.
-
3
Uplne vychladnute som prekrojila a rozmixovala na jemnu kasu. Ak pouzijete pomarance so zrnkami ,treba ich pred mixovanim odstranit.
-
4
Hotovo.
-
5
Cele vajcia som najskor slahala s cukrom a vanilkou do penista( zhruba 5 minut), potom som postupne pridavala rozmixovane pomarance a mandlovu muku pomiesanu s PDP.
-
6
Cesto som naliala do maslom vymastenej tortovej formy s volnym dnom a pre istotu som obvod zvysila alobalom ,aby cesto nepretieklo a povrch torty prilis nestmavol.Formu som vlozila do rury predhriatej na 200 stupnov C a piekla 45 minut.Recept predpisuje 50 minut .Treba vyskusat spajdlou ci je cesto prepecene .
-
7
Upecena torta po odstraneni obruce z formy.
-
8
Staci ju pocukrovat ,ale ked uz ma byt pomarancova tak nech dokonale . Ozdobila som ju mesiacikmi z cerstvych mandariniek a pocukrila iba okraj.
-
9
Hotova torta.
-
10
V reze ...stavnata bez akejkovek plnky.Velmi nam chutila , bude mat cestne miesto medzi mojim oblubenym sladkym pecivom.
-
11
Pre maskrtnikov aj so slahackou.
@kukulienka71 ,urcite vy sa uvaril, ale ide o to , aby stava ostala v supke a nie v hrnci.Citala som komenty k receptu od tych co ho vyskusali .Tvrdili , ze cas mozno skratit na hodinu . Ak mas silny mixer , myslim si tiez , ze by to stacilo.
@babav , zaujímavý koláč, iste plný chuti pomaranča a mandlí, ak by som natrafila na bio pomaranče, aj by som sa oň pokúsila. Aj tú múku by som zohnala, pri nás je predajňa, kde majú veľa netradičných múk, iste aj mandľovú.
nevybielene ( natural).
V tomto recepte odporucali pouzit formu s volnym dnom , pretoze cesto
je hutnejsie ako piskota z muky a pomarance ho este zatazia .Tvoja forma
je krasna , ale na tento kolacik nie vhodna, nemal by sa po upeceni vyklapat.Dufam, ze nedopecene vnutro si dala naspat do rury , aj ked uz bez tvaru ,chut by sa iste uchovala :-).
iba zltky s cukrom a vanilkou .Bielka som vyslahala na tuhy sneh , ktory
som do zltkovo pomarancovej zmesi primiesala nakoniec .Budem uz postupovat iba takto , cesto je nadychanejsie . Poliala som cokoladovou polevou .