Špaldové pečivko fotorecept

marianne - fotkamarianne, 27. mája 2011
Špaldové pečivko (fotorecept)
Foto: marianne

...od susedky...uplne jednoduche a velmi chutne....Odporucam dat viac vody ako je v povodnom recepte,aj ked si budete pomahat lyzicou,ked ho budete ukladat na pecieci papier,bude sa cesto lepit,tak to ma byt,taka husta kasa,vtedy su makucke a vyborne...

10
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2,5 az 3 hrnceky (2,5 dl)
1 hrncek
1 rovna CL
1 PL
1 CL
1/2 CL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si tieto ingrediencie.

  2. 2

    Pripravené cesto si dáme na podložku potretú olejom.

  3. 3

    Ruky si tiež potrieme olejom, aby sa nám cesto nelepilo a vytvarujeme valec.

  4. 4

    Lopatkou si odkrojíme menšie kúsky (10)

  5. 5

    Nakrájané kúsky ďalej tvarujeme na požadovaný tvar pečivka.

  6. 6

    Pečivko preložíme na plech na fóliu, potom netreba potierať plech.

  7. 7

    Tu máme upečené pečivko.

  8. 8

    Hotovo, dobrú chuť!

  9. 9

    ...a tieto som robila dnes s cerstvou bazalkou v ceste,utrafila som cesto perfektne,boli super-mnam,len horsie je,ze neviem uz mierky,sypala som od oka:-) a vtedy su najlepsie.....

    Špaldové pečivko (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dnes som upiekla z tohoto cesta chlebík.

    Špaldové pečivko (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
No a ked nemam kedy dat piect pecivko do rury,tak v minute mam zamiesene cesto a v dalsej minute z nich urobim placky.Zalezitost 10 minut so vsetkym.To tohto cesta som pridala trosku salvie,maju vybornu chut s maslom


dokonca aj môjmu manželovi chutili a on moc zdravé nemusí, tak sa snažím kadejako do neho dostať zdravú stravu :) som nepovedala, že sú špaldové a celozrnné :)
1x eenka2
@marianne69 , robila som ich dnes, podarili sa, veľmi mi chutia. Zobrala som ochutnať aj dcére, pochválila ich. Robila som ich na tupperware podložke, ktorú som trochu naolejovala, vyklopila som cesto a rozdelila na 10 dielikov. Ruky som mala tiež trochu naolejované a tvarovala som pečivko. Dobre sa mi to tak robilo. Je to také hustejšie - hutnejšie, ale budem si ho robiť častejšie, lebo je to zdravé. Rozmýšľala som, že skúsim dať trošku droždia, čo to urobí. Dnes som tieto aj nafotila. Ak by sa to dalo, mohla by som ti ich sem dať, len neviem ako. Nech mi niekto poradí.
1x labutus