Foto: marianne
...od susedky...uplne jednoduche a velmi chutne....Odporucam dat viac vody ako je v povodnom recepte,aj ked si budete pomahat lyzicou,ked ho budete ukladat na pecieci Zobraziť celý popis...od susedky...uplne jednoduche a velmi chutne....Odporucam dat viac vody ako je v povodnom recepte,aj ked si budete pomahat lyzicou,ked ho budete ukladat na pecieci papier,bude sa cesto lepit,tak to ma byt,taka husta kasa,vtedy su makucke a vyborne...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si tieto ingrediencie.
- 2
Pripravené cesto si dáme na podložku potretú olejom.
- 3
Ruky si tiež potrieme olejom, aby sa nám cesto nelepilo a vytvarujeme valec.
- 4
Lopatkou si odkrojíme menšie kúsky (10)
- 5
Nakrájané kúsky ďalej tvarujeme na požadovaný tvar pečivka.
- 6
Pečivko preložíme na plech na fóliu, potom netreba potierať plech.
- 7
Tu máme upečené pečivko.
- 8
Hotovo, dobrú chuť!
- 9
...a tieto som robila dnes s cerstvou bazalkou v ceste,utrafila som cesto perfektne,boli super-mnam,len horsie je,ze neviem uz mierky,sypala som od oka:-) a vtedy su najlepsie.....
- 10
Dnes som upiekla z tohoto cesta chlebík.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
VYTLAČENÉ
Ale medzičasom som už objavila aj hrubomletú CZ špaldovú, takže budem skúšať aj z nej.
@marikafil , ta kurkuma ma zaujala, ja ju pouzivam aj do polievky alebo ked peciem tortu, kolacik-na spicku noza, pecivo s kurkumou moze mat zaujimavu chut, vyskusam, dakujem za inspiraciu:-)
mam teraz take chutne celozrnne placky... chutia super len ma mrzi ze je to take tuhe a tiez ze som to piekla cca 30minut a stale to je take akesi vlhke vnutri...budem vdacna za hocijaky tip, pretoze by som si to rada pekavala... nechuti mi tu ten spongiovity chleba :)
dakujeeem
PDP som nikdy nedavala,len sodu bikarbonu,to cesto je lepsie redsie,ja ho necham aj 1/2 hodinky odstat...vlhke vo vnutri by ale nemalo byt...skus vymenit druh muky...ja ich robim od oka,vtedy su najlepsie,musis to dostat do ruky....ked som ich prvy krat piekla,som nadavala,co za recept mi suseda dala,lepilo sa mi to,nemohla som to ani lyzicou stiahnut na peciaci papier...ale praxou to slo...najlepsie su v bode 9,tam bili uplne uzasne,nadychane ako papucky,netreba sa s tym cestom moc parat,len dodrz,co tam je....
hovorím mu "pečivo prvej pomoci" ;-))) ďakujem ešte raz
ranne som spravila presne podla receptu (boli super, pridala som len nejake semiacka), a vecerne som dala viacej vody (ze nech su nadychanejsie)... tak sa mi trochu roztiekli, budeme mat hrubsie spaldove placky, co uz :))))
tvoj koment ma priviedol sem..aj ja sa @marianne podakovať chcem..
na želanie manžela pečiem toto pečivo ako mufiny vo formičkách..základ je špaldová múka..pridávam raz ražnú..ovsené vločky..plevy..celozrnnú..semienka mením..hotové rýchlo..vydržia dlho-máme radi staršie..mäkké sú stále..bezprácne..pýtam sa muža:"mám upiecť dačo sladké..??"
on:"načo..upeč mi tmavé buchtičky..!!
a tak sa pečú raz-dvakrát v týždni..
dakujem
len sa chcem opytat na tie muffinove formy - mas silikonove, alebo kovovy plech? ak plech, nechas ho suchy, alebo vymazes?
s hanbou priznávam-že nemá mufinový plech /neveste som kúpila../ale mám dľa rady @evusik formičky rôzne z paštet..
tie formičky potriem olejom..nemusím nič vaľkať..krájať..rolovať..naolejovanou lyžicou šup do formičky hmotu nie celkom hustú..
nerobím ich vysoké ako sú mufiny..chutia nám nižšie-max.2 polievkové lyžice do formičky..a je to ..takže-zašpiním 1 misu a 1 lyžicu..
niečo úžasné..ja dávam moje kyslé mlieko..niekedy aj s vodou miešam..ako čo mám..
ešte sú tam 3 kusy-posledné boli s tekvicovými a ľanovými semienkami..
zasa budem piecť koncom týždňa..tak to vidím..ale rada..bo je to hrajkanie...
maj-te-me dobrý deň..:-)
dakujem :-)
este mame doma polku chleba a kusok vianocky :-)
ale moja dievka si pyta nieco zdrave, ked dostane zachvat :-))) alebo v skole nieco take preberaju, tak mi to pride fajna rychlovka :-)
no a kedze je velmi slaby jedak a ja mam silikonky v tvare srdiecok...
:-)
tipujem, ze dlhsie ako do zajtra nevydrzim :-)
narastli fantasticky, este stale su makucke ako vata, len tej mojej nejak neberu :-(((
kazdopadne ako rychlu zdravu alternativu peciva urcite doporucujem :-)
po mojich rôznych mixoch môžem povedať-najchutnejšie sú čisto špaldové..ale ked chcem ušetriť..:-)
i teraz idem sa pohrajkať..dám len špaldu:celozrnnú a polohrubú-takú mám doma..
mne inak chutia aj takto, stale su ako vata :-)
sa tesím:-) tiež som im zostala verná...rýchle a dobré...