Špaldové pečivko (fotorecept)
Autor receptu: marianne
...od susedky...uplne jednoduche a velmi chutne....Odporucam dat viac vody ako je v povodnom recepte,aj ked si budete pomahat lyzicou,ked ho budete ukladat na pecieci papier,bude sa cesto lepit,tak to ma byt,taka husta kasa,vtedy su makucke a vyborne...
10 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si tieto ingrediencie.

- Pripravené cesto si dáme na podložku potretú olejom.

- Ruky si tiež potrieme olejom, aby sa nám cesto nelepilo a vytvarujeme valec.

- Lopatkou si odkrojíme menšie kúsky (10)

- Nakrájané kúsky ďalej tvarujeme na požadovaný tvar pečivka.

- Pečivko preložíme na plech na fóliu, potom netreba potierať plech.

- Tu máme upečené pečivko.

- Hotovo, dobrú chuť!

- ...a tieto som robila dnes s cerstvou bazalkou v ceste,utrafila som cesto perfektne,boli super-mnam,len horsie je,ze neviem uz mierky,sypala som od oka:-) a vtedy su najlepsie.....
- Dnes som upiekla z tohoto cesta chlebík.