Spaghetti al tonno e pomodoro fresco (fotorecept)
Autor receptu: mia333
Špagety s tuniakom a s čerstvými paradajkami.
3-6 porcie |
50 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie. Olej z tuniaka nevylievame, ak sme vyliali prilejeme ešte olivový olej. Dáme si variť špagety + do vody pridáme 2 lyžičky olivového oleja (aby sa nám nezlepili). Paradajky nakrájame na kocky a odstránime dužinu.
- Do rozohriatej panvice s oliv. olejom dáme 2 strúčiky posekaného cesnaku a 1 rozkrojený len na polky. Pražíme pokiaľ nebude cesnak chytať hnedastú farbu, potom vyberieme von 2 polky celého cesnaku.Stále miešame...
- Pridáme paradajky bez dužiny a pražíme pokiaľ trošku nezmäknú (cca 3 min).
- Pridáme bazalku a premiešame...
- Pridáme tuniaka aj s olejom a pražíme 5 minut na jemnom plameni...
- Pridáme špagety rovno z hrnca kde sme ich varili ( špagety nepreplachujeme !), možeme pridať (aby boli šťavnatejšie) trošku vody - v ktorej sa varili špagety.
Chvíľu povaríme, dobre premiešame,
...môžeme podávať a ozdobiť bazalkou :)
- Bon appetite!