Spaghetti al tonno e pomodoro fresco (fotorecept)

Autor receptu: mia333

Špagety s tuniakom a s čerstvými paradajkami.

3-6
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie. Olej z tuniaka nevylievame, ak sme vyliali prilejeme ešte olivový olej. Dáme si variť špagety + do vody pridáme 2 lyžičky olivového oleja (aby sa nám nezlepili). Paradajky nakrájame na kocky a odstránime dužinu.
  2. Do rozohriatej panvice s oliv. olejom dáme 2 strúčiky posekaného cesnaku a 1 rozkrojený len na polky. Pražíme pokiaľ nebude cesnak chytať hnedastú farbu, potom vyberieme von 2 polky celého cesnaku.Stále miešame...
  3. Pridáme paradajky bez dužiny a pražíme pokiaľ trošku nezmäknú (cca 3 min).
  4. Pridáme bazalku a premiešame...
  5. Pridáme tuniaka aj s olejom a pražíme 5 minut na jemnom plameni...
  6. Pridáme špagety rovno z hrnca kde sme ich varili ( špagety nepreplachujeme !), možeme pridať (aby boli šťavnatejšie) trošku vody - v ktorej sa varili špagety. Chvíľu povaríme, dobre premiešame, ...môžeme podávať a ozdobiť bazalkou :)
  7. Bon appetite!