Špagety

Špagety zo Stredomoria

Autor receptu: podravka

Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným parmezánom a môžete si byť istý, že s týmto jedlom určite zožnete úspech a skvelo predvediete svoje kulinárske schopnosti.

4
porcie
35 minút
príprava

Postup

  1. Olej z tuniaka vylejeme do hlbokej panvice a zahrejeme ho. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na kocky a opekáme, dokým nezmäknú.
  2. Pridáme pretlačený cesnak, nakrájané ančovičky, Podravka ochucovadlo pikant a za stáleho miešania naďalej restujeme.
  3. Pridáme krájané paradajky Podravka a oregano a poriadne premiešame. Na miernom ohni varíme približne 15 minút, dokým omáčka nezhustne.
  4. Dochutíme soľou a korením a vmiešame rozdrobený tuniak a olivy.
  5. Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich a pridáme na panvicu k omáčke. Poriadne premiešame a krátko povaríme.
  6. Podávanie: Podávame teplé a posypané nastrúhaným parmezánom.
  7. Rada: Namiesto krájaných paradajok môžete použiť aj lúpané paradajky Podravka.