Špagety
Špagety zo Stredomoria
Autor receptu: podravka
Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným parmezánom a môžete si
byť istý, že s týmto jedlom určite zožnete úspech a skvelo predvediete svoje kulinárske schopnosti.
Postup
- Olej z tuniaka vylejeme do hlbokej panvice a zahrejeme ho. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na kocky a opekáme, dokým nezmäknú.
- Pridáme pretlačený cesnak, nakrájané ančovičky, ochucovadlo pikant a za stáleho miešania naďalej restujeme.
- Pridáme krájané paradajky a oregano a poriadne premiešame. Na miernom ohni varíme približne 15 minút, dokým omáčka nezhustne.
- Dochutíme soľou a korením a vmiešame rozdrobený tuniak a olivy.
- Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich a pridáme na panvicu k omáčke. Poriadne premiešame a krátko povaríme.
- Podávanie: Podávame teplé a posypané nastrúhaným parmezánom.
- Rada: Namiesto krájaných paradajok môžete použiť aj lúpané paradajky.