Špagety s voňavou omáčkou z čerstvých paradajok a bazalky videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 14. augusta 2024

Naša najobľúbenejšia paradajková omáčka. Rýchla, jednoduchá a chutí fantasticky. Naša celá rodinka má túto omáčku veľmi rada na hocijaké cestoviny :-)
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

5
porcií
30 minút
príprava
Špagety s voňavou omáčkou z čerstvých paradajok a bazalky (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1,5 kg čerstvé
2 ks
125 g (82 %)
 čerstvá
1/2-1 KL
5-6 strúčikov
 (alebo iná cestovina)




Postup

  1. 1

    Paradajky si odvážime, umyjeme, vykrojíme im to tvrdé miesto, kde bola stonka a paradajke aj troška na spodku jemne zakrojíme šupku -len malý rez. Následne paradajky zalejeme vriacou vodou a necháme pár minút stáť, kým sa šupka neuvoľní a bude sa dať krásne šúpať :-)

  2. 2

    Na masle si zosklovatíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Následne pridáme paradajky, ktoré sme trochu rozmačkali alebo pokrájali. Osolíme, dáme čierne korenie, postrúhaný cesnak a varíme do celkového zmäknutia paradajok.

  3. 3

    Keď sú už paradajky dostatočne rozvarené, ponorným mixérom ich pomixujeme, ale nie všetko celkom dohladka, aby ste nemali polievku :-) Potom pridáme pokrájanú čerstvú bazalku a povaríme ešte 10 minút. Ak treba tak ešte osolíme a okoreníme. Medzitým si uvaríme ľubovoľnú cestovinu.

  4. 4

    My tieto špagety zbožňujeme, táto omáčka je úžasná, chuťovo čerstvá a aromatická :-) Môžete si nastrúhať na vrch aj klasický syr, ale ja vám určite odporúčam vyskúšať aj s údeným strúhaným syrom - je to fantastická kombinácia chutí. A ak si na svoju porciu dáte ešte aj pár kvapiek olivového oleja, tak sa tohto jedla nebudete vedieť dojesť !!! Prajem dobrú chuť !

    Špagety s voňavou omáčkou z čerstvých paradajok a bazalky (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia