Špagety s pečenou tekvicou a olivami

Autor receptu: martinis

Aj napriek tomu, že maslová tekvica nie je práve letnou zeleninou, chutí výborne aj počas teplých dní. Stačí pár čiernych olív, malá hrsť slnečnicový semienok a možno z nej pripraviť jednoduché, výdatné jedlo

2
porcie
50 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Dobre umytú tekvicu (netreba ju ani šúpať) vložíme do malého plechu a dáme piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Vyberieme, necháme trochu vychladnúť, zbavíme koncov a nakrájame na menšie kocky.
  2. Do hlbšej panvice kvapneme 2 lyžice oleja, necháme rozohriať a opečieme na ňom cibuľu, asi tak 5 minút. Pridáme pokrájanú tekvicu a opekáme ďalších 10 minút, pred koncom osolíme, okoreníme a trochu roztlačíme pučidlom na zemiaky.
  3. Medzitým uvaríme špagety, scedíme ich a vmiešame so štipkou soli do panvice spolu so štyrmi lyžicami vody, v ktorých sa varili. Rozdelíme na taniere a servírujeme posypané olivami a semienkami, pokvapkané olejom :)
  4. Môj tip : ak preferujete tekvicu vo forme omáčky, namiesto restovania na panvici ju môžete podusiť s dúškom zeleninového vývaru a potom rozmixovať či poctivo rozpučiť, v závislosti od toho, akú štruktúru chcete dosiahnuť.