Špagety s pečenou tekvicou a olivami
Autor receptu: martinis
Aj napriek tomu, že maslová tekvica nie je práve letnou zeleninou, chutí výborne aj počas
teplých dní. Stačí pár čiernych olív, malá hrsť slnečnicový semienok a možno z nej pripraviť
jednoduché, výdatné jedlo
2 porcie |
50 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Dobre umytú tekvicu (netreba ju ani šúpať) vložíme do malého plechu a dáme piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Vyberieme, necháme trochu vychladnúť, zbavíme koncov a nakrájame na menšie kocky.
- Do hlbšej panvice kvapneme 2 lyžice oleja, necháme rozohriať a opečieme na ňom cibuľu, asi tak 5 minút. Pridáme pokrájanú tekvicu a opekáme ďalších 10 minút, pred koncom osolíme, okoreníme a trochu roztlačíme pučidlom na zemiaky.
- Medzitým uvaríme špagety, scedíme ich a vmiešame so štipkou soli do panvice spolu so štyrmi lyžicami vody, v ktorých sa varili. Rozdelíme na taniere a servírujeme posypané olivami a semienkami, pokvapkané olejom :)
- Môj tip : ak preferujete tekvicu vo forme omáčky, namiesto restovania na panvici ju môžete podusiť s dúškom zeleninového vývaru a potom rozmixovať či poctivo rozpučiť, v závislosti od toho, akú štruktúru chcete dosiahnuť.