Špagety s kalamármi a cherry paradajkami
Autor receptu: redakcia
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len vybrať, ktoré vám chutia najviac...
5 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej. Pridáme očistené a na hrubšie kolieska nakrájané kalmáre a rozpolené cherry paradajky a krátko restujeme. Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak, čili papričku zbavenú semienok a nakrájanú nadrobno.
- Ochutíme soľou, čiernym korením a ďalej restujeme asi 3 minúty. Podlejeme bielym vínom a varíme, kým sa víno neodparí. Na záver pridáme uvarené špagety, petržlenovú vňať, premiešame a servírujeme.
- Pred podávaním jedlo ešte pokvapkáme olivovým olejom.