Špagety s kalamármi a cherry paradajkami

Autor receptu: redakcia

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len vybrať, ktoré vám chutia najviac...

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej. Pridáme očistené a na hrubšie kolieska nakrájané kalmáre a rozpolené cherry paradajky a krátko restujeme. Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak, čili papričku zbavenú semienok a nakrájanú nadrobno.
  2. Ochutíme soľou, čiernym korením a ďalej restujeme asi 3 minúty. Podlejeme bielym vínom a varíme, kým sa víno neodparí. Na záver pridáme uvarené špagety, petržlenovú vňať, premiešame a servírujeme.
  3. Pred podávaním jedlo ešte pokvapkáme olivovým olejom.