Špagety s cherry paradajkami, orechmi a pecorinom
	        Autor receptu: martinis
	         
	        
	        Paradajky sa v kombinácii s orechmi vyskytujú pomerne zriedkavo, takže tento recept je v 
menšine jedál, kde sa tieto suroviny vyskytujú spolu a tvoria zaujímavú kombináciu s čerstvou 
mätou, kuracím mäsom či tofu a pecorinom :)
| 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	10 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Inšpiráciou je skvelý recept Marcela Ihnačáka :) Na úvod pripravíme menšiu panvicu na varnú dosku, vsypeme za hrsť orechov a opekáme, pokým nezačnú voňať a nezískajú správnu farbu. Cherry paradajky zatiaľ umyjeme, poprekrajujeme na štvrtinky a tie vložíme do menšej misy. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a tiež lyžičkou cukru a lyžicou červeného vínneho octu. 
 - Opečené orechy odstavíme, vsypeme do sekáčika a nasekáme tak, aby boli sypké, ale stále s väčšími kúskami. Pridáme k paradajkám spolu s dvoma najemno nasekanými strúčikmi cesnaku, piatimi lyžicami extra panenského olivového oleja a hrsťou mäty. Dobre premiešame a zatiaľ necháme bokom.
 - Ak sa rozhodneme použiť mäso, opláchneme ho, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. S údeným tofu spravíme to isté, alebo možno použiť už nakorenené lahôdkové tofu. 
 - Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, vložíme špagety a varíme šesť až osem minút. Rovnakú dobu opekáme na panvici aj mäso či tofu, pokiaľ nebude hotové. Špagety scedíme, ochutíme štipkou soli a pridáme paradajky s mätou a orechmi, opečené mäso alebo tofu a dôkladne premiešame. Naservírujeme na tanier a porcie posypeme pecorinom, lístkami mäty a zakvapneme dobrým olivovým olejom :)
 - Môj tip : Alternatívami k vlašským orechom sú mandle alebo kešu.