Špagety s červenou šošovicou

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 20. októbra 2016

Keď mám chuť na niečo "tradičné", vždy uvarím tieto kukuričné špagety alla "bolognese". Môžete použiť aj klasické pšeničné, ale s týmito bude jedlo bezlepkové a navyše mu dodajú šmrnc.
http://www.patincatsomekitchen.com/spagety

Suroviny

100 g
200 - 250 ml
2 PL
1 ČL
1 - 2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarte špagety podľa návodu na obale. Kukuričné špagety sa varia dhlšie oproti klasickým pšeničným, asi 15 minút.

  2. 2

    Červenú šošovicu prepláchnite a dajte variť. Varte 10 - 15 min. Dajte pozor, aby nebola príliš mäkká až rozvarená.

  3. 3

    Na oleji na miernom plameni opražte najemno nakrájanú cibuľku.

  4. 4

    Pridajte bylinky a chvíľku pražte

  5. 5

    Pridajte rajčinový pretlak, pretlačený cesnak a dochuťte lyžičkou cukru, štipkou soli a čiernym mletým korením,

  6. 6

    Pretlak pridávajte postupne, podľa želanej konzistencie.

  7. 7

    Omáčku povarte na miernom plameni, aby sa všetky chute dobre premiešali

  8. 8

    Podávajte spolu s kukuričnýi špagetami.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: