Foto: patincatsomekitchen
Keď mám chuť na niečo "tradičné", vždy uvarím tieto kukuričné špagety alla "bolognese". Môžete použiť aj klasické
pšeničné, ale s týmito bude jedlo bezlepkové Zobraziť celý popisKeď mám chuť na niečo "tradičné", vždy uvarím tieto kukuričné špagety alla "bolognese". Môžete použiť aj klasické
pšeničné, ale s týmito bude jedlo bezlepkové a navyše mu dodajú šmrnc.
http://www.patincatsomekitchen.com/spagety
Postup
-
1
Uvarte špagety podľa návodu na obale. Kukuričné špagety sa varia dhlšie oproti klasickým pšeničným, asi 15 minút.
- 2
Červenú šošovicu prepláchnite a dajte variť. Varte 10 - 15 min. Dajte pozor, aby nebola príliš mäkká až rozvarená.
- 3
Na oleji na miernom plameni opražte najemno nakrájanú cibuľku.
- 4
Pridajte bylinky a chvíľku pražte
- 5
Pridajte rajčinový pretlak, pretlačený cesnak a dochuťte lyžičkou cukru, štipkou soli a čiernym mletým korením,
- 6
Pretlak pridávajte postupne, podľa želanej konzistencie.
- 7
Omáčku povarte na miernom plameni, aby sa všetky chute dobre premiešali
- 8
Podávajte spolu s kukuričnýi špagetami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dajte vedieť, ako vám chutilo :)
Šošovica patrí k omáčke. Omáčku chvíľku povarte samotnú, pridajte scedenú šošovicu a ešte chvíľku povarte :) nech chutí ;)