Špagety s červenou šošovicou
Autor receptu: patincatsomekitchen
Keď mám chuť na niečo "tradičné", vždy uvarím tieto kukuričné špagety alla "bolognese". Môžete použiť aj klasické
pšeničné, ale s týmito bude jedlo bezlepkové a navyše mu dodajú šmrnc.
http://www.patincatsomekitchen.com/spagety
Postup
- Uvarte špagety podľa návodu na obale. Kukuričné špagety sa varia dhlšie oproti klasickým pšeničným, asi 15 minút.
- Červenú šošovicu prepláchnite a dajte variť. Varte 10 - 15 min. Dajte pozor, aby nebola príliš mäkká až rozvarená.
- Na oleji na miernom plameni opražte najemno nakrájanú cibuľku.
- Pridajte bylinky a chvíľku pražte
- Pridajte rajčinový pretlak, pretlačený cesnak a dochuťte lyžičkou cukru, štipkou soli a čiernym mletým korením,
- Pretlak pridávajte postupne, podľa želanej konzistencie.
- Omáčku povarte na miernom plameni, aby sa všetky chute dobre premiešali
- Podávajte spolu s kukuričnýi špagetami.