Špagety s červenou šošovicou

Autor receptu: patincatsomekitchen

Keď mám chuť na niečo "tradičné", vždy uvarím tieto kukuričné špagety alla "bolognese". Môžete použiť aj klasické pšeničné, ale s týmito bude jedlo bezlepkové a navyše mu dodajú šmrnc.
http://www.patincatsomekitchen.com/spagety

Postup

  1. Uvarte špagety podľa návodu na obale. Kukuričné špagety sa varia dhlšie oproti klasickým pšeničným, asi 15 minút.
  2. Červenú šošovicu prepláchnite a dajte variť. Varte 10 - 15 min. Dajte pozor, aby nebola príliš mäkká až rozvarená.
  3. Na oleji na miernom plameni opražte najemno nakrájanú cibuľku.
  4. Pridajte bylinky a chvíľku pražte
  5. Pridajte rajčinový pretlak, pretlačený cesnak a dochuťte lyžičkou cukru, štipkou soli a čiernym mletým korením,
  6. Pretlak pridávajte postupne, podľa želanej konzistencie.
  7. Omáčku povarte na miernom plameni, aby sa všetky chute dobre premiešali
  8. Podávajte spolu s kukuričnýi špagetami.