Špagety s baklažánovo-rajčinovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: pumaamravec
Špagety s orestovanými kockami baklažánu preliate rajčinovou omáčkou sú naozaj
vynikajúce a pritom veľmi jednoduché.
1 porcia |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklažán si nakrájame na kocky aj so šupkou, nasolíme a necháme opotiť 10-15 minút.
- Na dno panvice si kvapneme olivový olej a pomaly na miernom ohni domäkka restujeme baklažánové kocky.
- Nakrájame si paradajky na malé kúsky a pridáme k orestovanému baklažánu, podlejeme paradajkovou passtou (alebo hustým pretlakom). Osolíme, prípadne ocukríme podľa chuti. Okoreníme čiernym korením, tymiánom, oreganom a bazalkou, (môže byť sušená, ale lepšia je čerstvá). Necháme zredukovať objem, aby bola omáčka hustá, trvá to približne 10 minút.
- Ku konci pridáme do omáčky nasekanú petržlenovú vňať.
- Uvarené cestoviny scedíme a vysypeme do omáčky, ešte minútku necháme na ohni a poriadne zmiešame s omáčkou. Môžme podávať ozdobené kúskom petržlenovej vňate.