Špagety s baklažánovo-rajčinovou omáčkou (fotorecept)
	        Autor receptu: pumaamravec
	         
	        
	        Špagety s orestovanými kockami baklažánu preliate rajčinovou omáčkou sú naozaj 
vynikajúce a pritom veľmi jednoduché. 
| 		  
				  	  
				  	1 porcia  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Baklažán si nakrájame na kocky aj so šupkou, nasolíme a necháme opotiť 10-15 minút.
 - Na dno panvice si kvapneme olivový olej a pomaly na miernom ohni domäkka restujeme baklažánové kocky.
 - Nakrájame si paradajky na malé kúsky a pridáme k orestovanému baklažánu, podlejeme paradajkovou passtou (alebo hustým pretlakom). Osolíme, prípadne ocukríme podľa chuti. Okoreníme čiernym korením, tymiánom, oreganom a bazalkou, (môže byť sušená, ale lepšia je čerstvá). Necháme  zredukovať objem, aby bola omáčka hustá, trvá to približne 10 minút.
 - Ku konci pridáme do omáčky nasekanú petržlenovú vňať. 
 - Uvarené cestoviny scedíme a vysypeme do omáčky, ešte minútku necháme na ohni a poriadne zmiešame s omáčkou. Môžme podávať ozdobené kúskom petržlenovej vňate.