Špagety s baklažánovo-rajčinovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: pumaamravec

Špagety s orestovanými kockami baklažánu preliate rajčinovou omáčkou sú naozaj vynikajúce a pritom veľmi jednoduché.

1
porcia
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Baklažán si nakrájame na kocky aj so šupkou, nasolíme a necháme opotiť 10-15 minút.
  2. Na dno panvice si kvapneme olivový olej a pomaly na miernom ohni domäkka restujeme baklažánové kocky.
  3. Nakrájame si paradajky na malé kúsky a pridáme k orestovanému baklažánu, podlejeme paradajkovou passtou (alebo hustým pretlakom). Osolíme, prípadne ocukríme podľa chuti. Okoreníme čiernym korením, tymiánom, oreganom a bazalkou, (môže byť sušená, ale lepšia je čerstvá). Necháme zredukovať objem, aby bola omáčka hustá, trvá to približne 10 minút.
  4. Ku konci pridáme do omáčky nasekanú petržlenovú vňať.
  5. Uvarené cestoviny scedíme a vysypeme do omáčky, ešte minútku necháme na ohni a poriadne zmiešame s omáčkou. Môžme podávať ozdobené kúskom petržlenovej vňate.