Špagety Carbonara
Špagety Carbonara (fotorecept)
Autor receptu: katka512
Jednoduchý recept s fantastickým výsledkom.
Postup
- Dáme variť cestoviny do osolenej vody podľa inštrukcií na obale.
- Nakrájame slaninu na kúsky, aké preferujete. Ja mám rada, keď je do čoho zakusnúť, tak krájam na pásiky.
- Slaninu opražíme. TIP: Pokiaľ je slanina mäsitá, pridajte trochu olivového oleja.
- Kým sa slaninka smaží a cestoviny varia, oddelíme si žĺtky. Bielky si dajte do chladničky a na večeru môžete mať napríklad aj chlebík vo vajíčku ;).
- Uvarené cestoviny scedíme.
TIP: Ak do cestovín pred scedením pridáte studenú vodu a necháte ich trochu vychladnúť, nezlepia sa.
- Cestoviny máme pripravené, slaninku opečenú, pripravíme si omáčku.
Do misky dáme smotanu na šľahanie (je jedno, aké veľké balenie si kúpite - ak preferujete krémovejšiu omáčku, dajte viac - prípadne spojte s mliekom), pridáme tri žĺtky, soľ a mleté čierne korenie.
- Do hrnca (hlbokej panvice) dáme cestoviny, nasypeme na ne slaninku, nalejeme omáčku a za stáleho miešania povaríme, kým sa žĺtky v omáčke tepelne neupravia.
- Na konci pridáme do cestovín nastrúhaný syr Grana Padano (alebo parmezán) pre dodanie lahodnej chuti a zároveň tým aj zahustíme. Minútku ešte povaríme a pritom miešame.
- Servírujeme s rukolou, ktorá dodá celému jedlu ten správny šmrnc.