Špagety Carbonara

Špagety Carbonara (fotorecept)

Autor receptu: katka512

Jednoduchý recept s fantastickým výsledkom.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme variť cestoviny do osolenej vody podľa inštrukcií na obale.
  2. Nakrájame slaninu na kúsky, aké preferujete. Ja mám rada, keď je do čoho zakusnúť, tak krájam na pásiky.
  3. Slaninu opražíme. TIP: Pokiaľ je slanina mäsitá, pridajte trochu olivového oleja.
  4. Kým sa slaninka smaží a cestoviny varia, oddelíme si žĺtky. Bielky si dajte do chladničky a na večeru môžete mať napríklad aj chlebík vo vajíčku ;).
  5. Uvarené cestoviny scedíme. TIP: Ak do cestovín pred scedením pridáte studenú vodu a necháte ich trochu vychladnúť, nezlepia sa.
  6. Cestoviny máme pripravené, slaninku opečenú, pripravíme si omáčku. Do misky dáme smotanu na šľahanie (je jedno, aké veľké balenie si kúpite - ak preferujete krémovejšiu omáčku, dajte viac - prípadne spojte s mliekom), pridáme tri žĺtky, soľ a mleté čierne korenie.
  7. Do hrnca (hlbokej panvice) dáme cestoviny, nasypeme na ne slaninku, nalejeme omáčku a za stáleho miešania povaríme, kým sa žĺtky v omáčke tepelne neupravia.
  8. Na konci pridáme do cestovín nastrúhaný syr Grana Padano (alebo parmezán) pre dodanie lahodnej chuti a zároveň tým aj zahustíme. Minútku ešte povaríme a pritom miešame.
  9. Servírujeme s rukolou, ktorá dodá celému jedlu ten správny šmrnc.