Soté s tofu a cuketou

sheenastaley - fotkasheenastaley, 23. júna 2014

Rýchle a výborné...:)

3-4
porcie
5-30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
1 ks
1 ks velké
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Dáme si variť ryžu a nakrájame cuketu a tofu na kocky. Polejeme olejom , pridáme natrhané lístky bazalky, čierne korenie a nakrájaný alebo pretlačený cesnak a poriadne rukou zamiešame aby sa všetko obalilo. Necháme oddychovať (najlepšie aspoň 30 minút, ale v prípade nutnosti aj kratšie.

  2. 2

    "Zmes" vysypeme na panvicu a necháme trošku osmahnúť. Potom pridáme celú konzervu mexiko, poriadne zamiešame a necháme chvíločku pozoznamovať a zalejeme hrnčekom zeleninového vývaru alebo bujónu a prikryjeme a necháme dusiť. Neskor dáme preč pokrývku, pomiešame a počkáme kým sa voda poriadne neodparí tak aby celá zmes ostala obalená takou ako keby omáčkou.

  3. 3

    Všetko odstavíme a podávame spolu s ryžou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

martinat
Mnam. Ake tofu pouzivas? Udene alebo biele makke alebo to tvrdsie? Dakujem.
andiss
Lahodkove je najlepsie do takychto sote, odporucam :-)
sheenastaley
@martinat toto konkrétne bolo marinovane a asi ho aj budem dalej použivat lebo zatial mi zo vsetkých tofu vyhovovalo najviac :)

@mirkamt v konzerve mexiko je kukurica, hrášok a paprika ak sa nemýlim... ale dá sa použit určite hocijaka podobná zeleninová zmes, kludne aj čerstvá asi... :)
50821_1445933184 - profilový obrázok
lif
lif
Vyskusane, zjedene, dobre bolo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia