Soté na hrášku a fazuľke
Autor receptu: hanee
Na brane som nasla oznam, ze nam buduci tyzden budu prerabat elektrinu,mame ratat s
celodenou odstavkou elektriny na jeden, max dva dni. Tak som sa miesto nakupu pekne
vratila domov a nakukla do mrazaku a ladnicky co vsetko mozem spotrebovat a nevystavit
zbytocne teplotam a znehodnoteniu.
8 porcií |
20 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibulu osupene, nakrajame na kocky, a oprazime na rozpalenom oleji, tak 3 minutky, do sklovita. Pridame mletu cervenu papriku, rychlo opecieme a pridame umyte, na kocky nakrajane masko. Popekame zo vsetkych stran pridame korenie a sol, zalejeme horucou vodou a nechame prikryte dusit na miernom ohni hodinku, resp do makka.
- Ked je masko hotove, pridame, umyte, na vacsie kocky pokrajane zemiaky. Varime asi 25 minut, zemiacky by mali byt uplne makke. V tejto faze som do hrnca tak tri krat hrabla tym nastrojom, ktorym vyrabate zemiakove pyre. U nas tomu vravime "pučič", co zrejme nebude spisovny vyraz .o))
Robim to pre to, aby sa rozvarene zemiacky uvolnili do stavy a zahustili ju a nemusela som do toho zbytocne sypat na zahustenie muku.
- Dve minutky pred koncom vsypeme scedenu konzervu hrasku, alebo tak pol pohara mrazeneho a konzervu fazulky ktoru mate radi. Ja som mala bielu fazulu v rajcinovej omacke a dala som len pol konzervy, lebo maska som nemala zbytocne vela.
- Ako prilohu sme si dali len cerstvo upeceny chlebik a nic lepsie si k tomu ani predstavit neviem .o)