Šošovicový tanier s vajíčkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šošovicu namočíme do studenej vody a necháme ju (najlepšie niekoľko hodín) napučať. Cibuľu, mrkvu aj zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Rozohrejeme maslo a opražíme na ňom cibuľu s mrkvou.
  2. Potom pridáme scedenú šošovicu i zemiaky, všetko zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme takmer domäkka. Podľa potreby prilievame vodu. Ak chceme urobiť jedlo ,,svetovejšie“, do zmesi môžeme dať kokosové mlieko a karí. Všetko dovaríme domäkka, osolíme a okoreníme.
  3. Vajcia uvaríme na hniličku. Schladíme ich v studenej vode, olúpeme a rozkrojíme. Šošovicovo–zeleninovú zmes rozdelíme na taniere, pridáme vajcia a ozdobíme bylinkami.