Šošovicový tanier s vajíčkom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Šošovicu namočíme do studenej vody a necháme ju (najlepšie niekoľko hodín) napučať. Cibuľu, mrkvu aj zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Rozohrejeme maslo a opražíme na ňom cibuľu s mrkvou.
- Potom pridáme scedenú šošovicu i zemiaky, všetko zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme takmer domäkka. Podľa potreby prilievame vodu. Ak chceme urobiť jedlo ,,svetovejšie“, do zmesi môžeme
dať kokosové mlieko a karí. Všetko dovaríme domäkka, osolíme a okoreníme.
- Vajcia uvaríme na hniličku. Schladíme ich v studenej vode, olúpeme a rozkrojíme. Šošovicovo–zeleninovú zmes rozdelíme na taniere, pridáme vajcia a ozdobíme bylinkami.
|