Šošovicovo-zelerová polievka (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Pomerne hustá zeleninová polievka s tofu.

2-4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu, mrkvu a zeler očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na lyžici oleja.
  2. Následne zalejeme vodou, pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu, červenú šošovicu, feferónovú pastu a varíme 15 minút na slabšom plameni.
  3. 5 minút pred koncom varenia si na lyžici oleja opražíme na drobné kocky nakrájané tofu.
  4. Keď sa polievka dovarila, odoberieme z nej trošku zeleniny a zmiešame s opraženým tofu. Ak ostalo v hrnci málo "vody", trochu jej dolejeme a necháme opäť zovrieť.
  5. K polievke pridáme mletý koriander a sójovú smotanu, obsah hrnca rozmixujeme a podávame, do porcií pridáme tofu-zeleninovú zmes.