Šošovicovo-zelerová polievka (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Pomerne hustá zeleninová polievka s tofu.
2-4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu, mrkvu a zeler očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na lyžici oleja.
- Následne zalejeme vodou, pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu, červenú šošovicu, feferónovú pastu a varíme 15 minút na slabšom plameni.
- 5 minút pred koncom varenia si na lyžici oleja opražíme na drobné kocky nakrájané tofu.
- Keď sa polievka dovarila, odoberieme z nej trošku zeleniny a zmiešame s opraženým tofu. Ak ostalo v hrnci málo "vody", trochu jej dolejeme a necháme opäť zovrieť.
- K polievke pridáme mletý koriander a sójovú smotanu, obsah hrnca rozmixujeme a podávame, do porcií pridáme tofu-zeleninovú zmes.