Šošovicová s údenými kosťami na zahriatie
Foto: mysiacik
15
porcií
porcií
Postup
-
1
Šošovicu si namočíme do vody deň vopred a dáme do chladničky, ak by ste aj zabudli namočiť, nič sa nedeje, namočíte ráno a pred obedom môžte variť :)
- 2
Napučanú šošovicu zlejeme, opláchneme a dáme do hrnca, ja som varila vo veľkom 6 litrovom. Zalejeme vodou, pridáme bobkáč, soľ, korenie a ocot. Necháme zovrieť a pridáme kosti.
- 3
Takto necháme variť, až kým nie je šošovica hotová, pridáme na drobno nakrájané ošúpané zemiaky, tie uvaríme, mäsko z polievky vytiahneme a v malom hrnčeku si z múky a oleja spravíme zásmažku, tú zriedime s mliekom a zahustíme :) nakoniec zjemníme smotanou a necháme prevrieť :) Kosti si buď nasekáme na menšie, alebo mäso z nich oberieme... kto ako má rád
Tiež Šošovicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Suhlasim s tebou @ Marta23,ze nie je potrebne mocit sosovicu cez noc.Ked deti boli male tak sosov.a fazul.polievky boli casto,nechceli jest hov.ani kuraciu.
Mam vyskusane,ale ak sa namoci rano na 2-3 hod.pred varenimje vynikajuca.Uvari sa rovnomerne,ona totiz potrebuje dostat tekutinu pred varenim do seba.Diky za recept.
krásny recept :-)