Šošovicová s údenými kosťami na zahriatie

mysiacik - fotkaMysiacik, 31 ročná žena, Bojná, 15. novembra 2017 13:44
Ďalšie jej recepty »

Šošovicová s údenými kosťami na zahriatie Foto: mysiacik
15
porcií

Suroviny

1 kg
3 ks
6 ks
4 PL
3 PL
250 ml (30 %)
750 g (bravčový chvost)
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Šošovicu si namočíme do vody deň vopred a dáme do chladničky, ak by ste aj zabudli namočiť, nič sa nedeje, namočíte ráno a pred obedom môžte variť :)

  2. 2

    Napučanú šošovicu zlejeme, opláchneme a dáme do hrnca, ja som varila vo veľkom 6 litrovom. Zalejeme vodou, pridáme bobkáč, soľ, korenie a ocot. Necháme zovrieť a pridáme kosti.

  3. 3

    Takto necháme variť, až kým nie je šošovica hotová, pridáme na drobno nakrájané ošúpané zemiaky, tie uvaríme, mäsko z polievky vytiahneme a v malom hrnčeku si z múky a oleja spravíme zásmažku, tú zriedime s mliekom a zahustíme :) nakoniec zjemníme smotanou a necháme prevrieť :) Kosti si buď nasekáme na menšie, alebo mäso z nich oberieme... kto ako má rád

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist