Túto polievku varí moja mama len na Silvestra. Ja som sa rozhodla variť ju častejšie, lebo napriek informácii v mojom profile, túto polievku dochutiť Zobraziť celý popisTúto polievku varí moja mama len na Silvestra. Ja som sa rozhodla variť ju častejšie, lebo napriek informácii v mojom profile, túto polievku dochutiť viem. A ako všetko, čo sa rozhodnem uvariť, je pomerne nenáročná.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si osobitne uvaríme šošovicu. Ja ju dopredu nenamáčam, stačí ju variť 15-20 minút a mala by byť hotová. Aj preto je to moja najobľúbenejšia strukovina.
- 2
Na oleji speníme cibuľku, pridáme očistené a na plátky pokrájané šampiňóny. Necháme ich pustiť trochu šťavy, chvíľu sa v nej podusiť a potom ich zalejeme čistou vodou, nie vodou z uvarenej šošovice. Polievka tým získa trošku inú chuť ako tradičnejšia šošovicová, ktorú moja mama robí hocikedy :-)
- 3
Do polievky nakrájame väčší zemiak, dochutíme (nemusí to byť len čierne korenie a soľ) a keď je všetko pekne uvarené, pridáme šošovicu. Úplne na záver zamiešame sušené sójové mlieko (ale nič vám nebráni v použití kravského) a polievku odstavíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu