Šošovicová polievka so šampiňónmi

vegetarianka - fotkavegetarianka, 15. októbra 2009

Túto polievku varí moja mama len na Silvestra. Ja som sa rozhodla variť ju častejšie, lebo napriek informácii v mojom profile, túto polievku dochutiť Zobraziť celý popisTúto polievku varí moja mama len na Silvestra. Ja som sa rozhodla variť ju častejšie, lebo napriek informácii v mojom profile, túto polievku dochutiť viem. A ako všetko, čo sa rozhodnem uvariť, je pomerne nenáročná.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
1 ks
1 PL
1 ks
1 KL
2 PL
1,5 l




Postup

  1. 1

    Najprv si osobitne uvaríme šošovicu. Ja ju dopredu nenamáčam, stačí ju variť 15-20 minút a mala by byť hotová. Aj preto je to moja najobľúbenejšia strukovina.

  2. 2

    Na oleji speníme cibuľku, pridáme očistené a na plátky pokrájané šampiňóny. Necháme ich pustiť trochu šťavy, chvíľu sa v nej podusiť a potom ich zalejeme čistou vodou, nie vodou z uvarenej šošovice. Polievka tým získa trošku inú chuť ako tradičnejšia šošovicová, ktorú moja mama robí hocikedy :-)

  3. 3

    Do polievky nakrájame väčší zemiak, dochutíme (nemusí to byť len čierne korenie a soľ) a keď je všetko pekne uvarené, pridáme šošovicu. Úplne na záver zamiešame sušené sójové mlieko (ale nič vám nebráni v použití kravského) a polievku odstavíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia