Šošovicová masala (fotorecept)

Autor receptu: methi

Masala Masoor (masoor znamena v preklade sosovica) - Chutne s plackami paratha, capati alebo chlebom.

Suroviny

Postup

  1. Sosovicu preplachneme, dame do hrnca, zalejeme vodou, aby jej bolo asi 3cm nad sosovicou, vlozime jednu celu osupanu cibulu a uvarime do makka; asi 20 minut.
  2. Pripravime si masala. Zmiesame vsetky suroviny v miske na pastu.
  3. V druhom hrnci zohrejeme ghee a na nom spenime nakrajanu cibulu. Oprazame kym cibula nezosklovatie. Potom pridame masala, 3 minutky opekame.
  4. Pridame uvarenu sosovicu (bez velkej cibule, ktoru sme v nej varili) a osolime.
  5. Pridame nakrajane paradajky a 5 minut na slabom ohni varime, obcas premiesame.
  6. Nakoniec posypeme nasekanou koriandrovou vnatou, odstavime z ohna, premiesame a 5 minut nechame zakryte odpocivat.