Šošovicová masala (fotorecept)
Autor receptu: methi
Masala Masoor (masoor znamena v preklade sosovica) - Chutne s plackami paratha, capati alebo chlebom.
Postup
- Sosovicu preplachneme, dame do hrnca, zalejeme vodou, aby jej bolo asi 3cm nad sosovicou, vlozime jednu celu osupanu cibulu a uvarime do makka; asi 20 minut.
- Pripravime si masala. Zmiesame vsetky suroviny v miske na pastu.
- V druhom hrnci zohrejeme ghee a na nom spenime nakrajanu cibulu. Oprazame kym cibula nezosklovatie. Potom pridame masala, 3 minutky opekame.
- Pridame uvarenu sosovicu (bez velkej cibule, ktoru sme v nej varili) a osolime.
- Pridame nakrajane paradajky a 5 minut na slabom ohni varime, obcas premiesame.
- Nakoniec posypeme nasekanou koriandrovou vnatou, odstavime z ohna, premiesame a 5 minut nechame zakryte odpocivat.